Samen komen we steeds dichterbij

Reactie KWF op stijging aantal huidkankerpatiënten

De stijging van het aantal mensen dat de diagnose huidkanker krijgt, vindt KWF zorgwekkend. Huidkanker is met bijna 70.000 diagnoses per jaar de meest voorkomende vorm van kanker. Huidkanker wordt vaak veroorzaakt door schade van de zon. Huidkanker is in veel gevallen te voorkomen en goed te behandelen, maar helaas overlijden er ook mensen aan.  Daarom werkt KWF samen met verschillende partijen als RIVM, Integraal Kankercentrum Nederland (IKNL), de vereniging van dermatologen (NVDV) en het Ministerie van VWS aan het Zonkracht Actie Plan. Dit is één van de manieren om ervoor te zorgen dat we de trend van het stijgende aantal diagnoses kunnen doorbreken.

De KWF Loterij

KWF loterij boten Malta prijs

Speel mee voor meer onderzoek naar kanker. Koop nu je loten en win een reis naar Malta of een van de vele andere gesponsorde prijzen.

Feiten & cijfers over kanker

De 5 meest voorkomende kankersoorten in Nederland: huidkanker, dikkedarmkanker, borstkanker, longkanker en prostaatkanker.

In Nederland krijgen jaarlijks ruim 116.000 mensen kanker. De meest voorkomende kankersoorten zijn huidkanker, dikkedarmkanker, borstkanker, longkanker en prostaatkanker. Bij elkaar vallen 65% van alle diagnoses onder deze 5 kankersoorten. 

Wat is kanker?

Kankercellen

Er zijn meer dan 100 verschillende soorten kanker. Elke soort kanker is een andere ziekte met een eigen behandeling. Hoe ontstaat kanker? En welke 10 signalen kunnen erop wijzen dat je kanker hebt?

Onderzoeksfinanciering aanvragen

Logo Programma Onderzoek en Implementatie

Het Programma Onderzoek & Implementatie (PO&I) is een nieuwe manier van financieren, beoordelen en werken. Wij maken het mogelijk. Maak jij het waar?

Onderzoek naar kanker

Dankzij donaties kan KWF ruim 500 onderzoeken naar kanker financieren. Een gemiddeld onderzoek kost al gauw € 500.000 en duurt zeker 4 jaar. Waarom is onderzoek zo duur?

Wat bereiken we met onderzoek?

1 op de 3 mensen krijgt ooit kanker. Wil je weten wat we bereikt hebben met onderzoek naar kanker en welke onderzoeken er lopen per type kanker?

Roken en kanker

Iedere week raken nog steeds honderden kinderen in Nederland verslaafd aan roken. Ruim de helft van de rokers sterft aan de gevolgen van kanker; elk jaar zo'n 20.000 Nederlanders.