Troostwijk Benefiets Tour
Meer verbondenheid door fietstocht voor kankeronderzoek
“Elk jaar fietsen we met een aantal collega’s en relaties een tocht van ca. 100 kilometer. Daarmee halen we geld op voor kankeronderzoek”, vertelt Allard van Gelderen van taxatiebureau Troostwijk. “Niet elke collega is fietsliefhebber, maar toch zorgt het voor verbondenheid binnen ons bedrijf. Want iedereen kent wel iemand die te maken heeft met kanker.”
Met bedrijf in actie voor een goed doel
“We begonnen met fietsen in 2012”, zegt Allard. “Toen organiseerden we nog geen eigen tocht, maar deden we met een groep collega’s mee aan de Alpe d’HuZes. Als fietsliefhebbers hadden we dat al een tijd op ons lijstje staan. Daarnaast wilden we met het bedrijf graag iets voor een goed doel doen. In mijn familie en vriendenkring maakte ik van dichtbij mee hoe erg het is om kanker te hebben. Het is zo’n oneerlijke ziekte. Vaak treft het juist de mensen die nog jong zijn of die altijd gezond hebben geleefd. Meerdere collega’s hadden ook dat gevoel. Dat gaf ons het laatste zetje om echt naar Frankrijk af te reizen.”
Eigen fietstocht organiseren
Met een team van gemiddeld 8 collega’s deed Allard in 2012, 2013 en 2014 mee aan de Alpe d’HuZes. “Dat was ontzettend indrukwekkend om te doen. Helaas werd het steeds lastiger om het team vol te krijgen. Je bent toch elke keer een week weg. Daarom zijn we zelf een fietstocht gaan organiseren.”
Collega’s en relaties fietsen mee
“Onze eerste ideeën waren heel groot. Zo droom ik er nog altijd van om van onze vestiging in Antwerpen naar onze vestiging in Rotterdam te fietsen. Dat kan in 1 dag, maar is wel veel georganiseer. Daarom is het nu een tocht voor collega’s en bedrijven uit onze directe omgeving. De deelnemers dragen met hun inschrijving bij aan kankeronderzoek, terwijl wij de kosten voor de dag betalen. Daarnaast kunnen onze medewerkers hun verjaardagscadeau omzetten in een bijdrage aan Troostwijk Benefiets. Zo leeft de tocht het hele jaar bij ons bedrijf.”
Gezamenlijke borrel
Op de dag zelf stappen er ongeveer 10 collega’s en 10 relaties op de fiets. Allard: “Ook de mensen die niet meefietsen, staan even stil bij het belang van kankeronderzoek. Dat vergroot het saamhorigheidsgevoel. Al is het maar tijdens de gezamenlijke borrel aan het einde van de dag waar de renners worden binnengehaald. Daar is altijd iedereen aanwezig. Het is inspirerend om af en toe met elkaar uit je dagelijkse werkzaamheden te stappen. Je merkt dan dat je met je hoofd ook iets anders kunt bewerkstelligen, dat geeft energie.”