Hoe organiseer je een actie?

Handen op elkaar

Van idee tot uitvoering

Wat goed dat je in actie komt om geld op te halen voor KWF Kankerbestrijding. Je kunt je via het actieplatform aanmelden en direct een actie aanmaken en iedereen op de hoogte houden. We helpen je graag met de voorbereidingen. Volg het stappenplan en maak gebruik van de actiematerialen om je actie te promoten. Zo haal jij je streefbedrag in een handomdraai!

1. Verzin een leuke actie

Laat je inspireren door anderen. Of sluit je aan bij een bestaand evenement, zoals een marathon of andere sportprestatie, en laat je sponsoren. Begin ruim op tijd met het voorbereiden van je actie, zodat je voldoende sponsoren kunt werven.

2. Meld je aan op het actieplatform

Meld je aan op het actieplatform. Wanneer je dat wil kun je voor een speciaal thema in actie komen. De opbrengst van je actie gaat dan specifiek naar onderzoek binnen dit thema. 

3. Maak een actiepagina aan

Als je je hebt aangemeld, kun je een speciale actiepagina aanmaken. Je kunt zelf een eigen actie opzetten of je met een (sub)actie aansluiten bij een andere actie. De opbrengst wordt bij het eindbedrag van de initiatiefnemer opgeteld.

4. Bereid je actie voor

Bedenk wat je allemaal voor je actie nodig hebt en maak eventueel gebruik van de gratis actiematerialen van het KWF om je actie op te zetten.

5. Promoot je actie

Sponsoren willen graag weten hoe het gaat met je actie, via je actiepagina hou je ze op de hoogte: de nieuwe tijd van je trainingsrondje, het werven van sponsoren of de opbouw van het evenement. Promoot je actie op alle mogelijke manieren. Bekijk de 10 tips.

6. Doneer via je actiepagina

Vraag iedereen om via je actiepagina te doneren. Een tussenstand van het opgehaalde bedrag zie je op je pagina. Heb je contant geld opgehaald? Dan kun je dit via je de knop op eigen actiepagina doneren aan KWF. Soms duurt het een paar dagen voordat een gedoneerd bedrag op de pagina verschijnt.

7. Rond af

Wanneer de einddatum van je actie is bereikt, kun je het contant opgehaalde bedrag via je actiepagina overmaken naar KWF, dit wordt bij de online donaties opgeteld. Bedank je sponsoren en iedereen die je geholpen heeft en stuur hen de link van je actiepagina met het eindbedrag.