Broer en Zus Dag

De bijzondere relatie tussen broers en zussen

De relatie tussen broers en zussen is bijzonder. De langste relatie in het leven zou die met je broer of zus moeten zijn. Onderzoek kan ervoor zorgen dat ook zij beter leven met en na kanker. Onze donateurs ondersteunen daarom levensveranderend kankeronderzoek.

Geef voor broers en zussen

Dankzij kankeronderzoek komen er nieuwe en betere behandelingen voor kankerpatiënten. En stijgt de overlevingskans. Voor onderzoek is geld nodig.

Broer en zusdag

Julien, Lisa en Thomas

Julien (25) kreeg 3 jaar geleden de diagnose zaadbalkanker. Zijn zus Lisa en broer Thomas wilden hun ‘kleine’ broertje beschermen. Maar nu voelden ze zich machteloos, want er was kanker in het spel.

Zussen Irene en Esther

Zussen Irene en Esther

Zes jaar geleden kreeg Irene de diagnose borstkanker. Haar zus Esther sleepte haar door die heftige periode heen. 'Ze vangt me op als ik val.'

Giel Beelen

Giel Beelen over Nationale Broer en Zus Dag

Zeven jaar geleden riep Giel Beelen Broer en Zus Dag in het leven ter nagedachtenis aan zijn overleden zus. Sindsdien staat elke 30 september in het teken van broers en zussen. KWF sprak Giel over zijn initiatief.

Misschien vind je dit ook interessant

Leven met kanker

​Steeds meer mensen leven langer met of na kanker. Dat is goed nieuws. Maar heel veel mensen hebben na de behandeling klachten. 

Kanker in je omgeving

Soms is het moeilijk om te weten hoe je iemand met kanker kunt steunen. Wat kun je doen?

kanker.nl

Hier vind je meer informatie over kanker. Ook kun je in contact komen met andere naasten.