KWF Samenloop

Samenloop

KWF Samenloop (vooral bekend onder de naam ‘SamenLoop voor Hoop’) was een 24-uurs wandelevenement voor KWF dat werd gehouden tussen 2006 en 2019. In 2021 werd, als gevolg van de coronacrisis, besloten om definitief te stoppen met de evenementen. 

Bijzonder evenement

KWF Samenlopen werden door heel Nederland door vrijwilligers georganiseerd en stonden bekend om hun lokale karakter en de sterke saamhorigheid. Via speciale ceremonies werd stilgestaan bij kanker en het leven gevierd.

265 edities

In 2006 presenteerde KWF de eerste SamenLoop voor Hoop in Nederland in het Drentse Borger. In totaal zijn er in 13 jaar tijd 265 edities gelopen en is er ruim 25 miljoen euro opgehaald. Vanwege de coronamaatregelen heeft er sinds oktober 2019 geen Samenloop meer plaatsgevonden in Nederland. In april 2021 besloot KWF definitief te stoppen.

Dankbaar

KWF is alle vrijwilligers, deelnemers, survivors en sponsors enorm dankbaar voor hun bijdrage. We koesteren de herinnering aan de vele gevoelens van saamhorigheid en troost die we samen mochten beleven.