Amsterdam,
12
augustus
2019
|
09:00
Europe/Amsterdam

Veiligheid zonnebrandcrèmes

Zonnebrandcrème kan veilig gebruikt worden. Het beschermt de huid tegen de schadelijke gevolgen van uv-straling. Met zonnebrandcrème verklein je het risico op huidkanker.

Stoffen in zonnebrandcrème zijn veilig

De bekendste stof in zonnebrandcrème is een uv-filter. Deze stof beschermt je huid tegen de schadelijke straling van de zon: uv-straling. De filter zorgt ervoor dat de huid niet verbrandt. Op lange termijn verklein je daarmee de kans op huidkanker. Andere stoffen die in zonnebrand voorkomen zijn geurstoffen, conserveermiddelen, antioxidanten, emulgatoren, pigment en vocht-inbrengende stoffen.

Er is een dubbele controle op stoffen die in cosmeticaproducten, zoals zonnebrandcrème, gebruikt worden. Europese wetgeving schrijft voor dat kankerverwekkende stoffen voor gebruik van cosmetica verboden zijn. Daarnaast bekijkt een gekwalificeerde veiligheidsbeoordelaar of de gebruikte stoffen in het product veilig zijn. Zonnebrandcrème kan dus veilig gebruikt worden.

Allergisch

Bepaalde stoffen in zonnebrand kunnen bij sommige mensen een allergische reactie veroorzaken. Op de website Waar Zit Wat In vind je een overzicht van ingrediënten in zonnebrand die mogelijk een allergische reactie veroorzaken. Ben je gevoelig voor een van deze stoffen, kies dan een variant zonnebrandcrème die deze stoffen niet bevat.

Hoe veilig zijn zonnebrandproducten speciaal voor kinderen?

Het is extra belangrijk om kinderen te beschermen tegen de zon. Europese wetgeving schrijft voor dat op de veiligheid van de ingrediënten van zonnebrand voor kinderen goed moet worden gelet. Voldoet een zonnebrand niet aan de wetgeving, dan mag de zonnebrandcrème niet worden verkocht. Zonnebrandcrèmes speciaal voor kinderen zijn dus veilig.

Meer weten?

Kijk dan op de website Waar Zit Wat In.