Amsterdam,
09
maart
2023
|
13:23
Europe/Amsterdam

Oncode Institute blikt terug op hoogtepunten eerste 5 jaar

Oncode Institute, mede opgericht en gefinancierd door KWF, bestaat 5 jaar. Het onderzoeksinstituut viert dat met een speciale editie van hun online magazine. Hierin staan interviews met diverse betrokkenen die terugblikken op een aantal belangrijke hoogtepunten.  De missie van Oncode is om innovaties in de diagnose en behandeling van kanker te stimuleren. Het uiteindelijke doel is om patiënten te helpen overleven en de kwaliteit van leven te verbeteren. De feestelijke editie start met interviews waarin Oncode-directeuren Geert Kops en Chris De Jonghe terugkijken op de afgelopen 5 jaar.  

Diverse hoogtepunten

Chris de Jonghe zag in de eerste 5 jaar van Oncode diverse hoogtepunten, waaronder de ontwikkeling van het TEIPP-vaccin tegen niet-kleincellige longkanker en het hergebruik van medicijn tasquinimod voor zeldzame bloedkankers. Ook de lancering van de spin-off Immagene, dat nieuwe immunotherapieën ontwikkelt, was een succes. Geert Kops noemt de Oncode Accelerator Projecten als hoogtepunt, waarbij een breed netwerk samenwerkt om uitdagingen aan te pakken. Twee gefinancierde projecten zijn inmiddels van start gegaan.  

Trotse supporter

Het laatste woord in de special is aan KWF-directeur Carla van Gils: “KWF is vanaf het begin betrokken bij Oncode Institute. We zijn een trotse supporter, omdat we het doel van Oncode om fundamentele onderzoeksresultaten sneller te vertalen naar de kliniek erg belangrijk vinden. Dankzij de unieke werkwijze van Oncode kunnen we sneller impact maken voor patiënten met kanker.”