Persberichten & standpunten

Op deze pagina zijn alle persberichten en standpunten die KWF de afgelopen jaren heeft gepubliceerd terug te vinden. Kies eerst of je een persbericht of een standpunt wil zoeken, selecteer dan een categorie of jaartal, zodat je de juiste pagina kunt openen.

Luchtverontreiniging

30 juli 2021

Luchtverontreiniging is een risicofactor voor kanker. Ongeveer 11% van alle longkankersterfte wordt veroorzaakt door luchtverontreiniging.

KWF vervolgt strijd tegen schelden met kanker

29 juni 2021

Vanaf vandaag zijn #TegenKK shirts onderdeel van de game FIFA21. KWF werkt hiermee nauw samen met Bundled, een organisatie die wereldwijd professionele esporters vertegenwoordigt.

Cannabis(olie)

04 mei 2021

​Cannabis is de Latijnse naam voor hennep. Al sinds de oudheid staat de plant in de belangstelling vanwege de psychische en lichamelijke effecten.

Carla van Gils treedt toe tot directie KWF

19 april 2021

Carla van Gils gaat vanaf 1 juni deel uitmaken van de directie van KWF Kankerbestrijding. Met haar toetreding is de tweehoofdige directie compleet. Zij is hiermee de opvolger van de in januari gepensioneerde Fred Falkenburg.

KWF: 30 miljoen euro voor onderzoek naar kanker

13 april 2021

KWF kent 30 miljoen euro toe aan 53 nieuwe onderzoeksprojecten in 13 verschillende instituten. De onderzoeken beslaan de gehele breedte van de kankerbestrijding: van immunotherapie tot palliatieve zorg en van borstkanker tot zeldzame kanker.

Zelfonderzoek

08 april 2021

Ken je lichaam en wees alert op veranderingen en klachten. Raadpleeg bij twijfel altijd een arts.