Amsterdam,
09
februari
2023
|
09:17
Europe/Amsterdam

Succesvol Oncode Institute krijgt vervolg

Oncode Institute, het virtuele kankeronderzoeksinstituut dat in 2018 werd gelanceerd, krijgt een vervolg van 5 jaar. KWF Kankerbestrijding, de Top Sector Life Sciences & Health, ZonMw en de ministeries van EZK, VWS en OCW investeren 92 miljoen euro zodat Oncode Institute haar missie kan voortzetten om kanker te slim af te zijn en een verschil te maken in het leven van kankerpatiënten.

Met ruim 110 ingediende octrooien, een breed scala aan unieke samenwerkingen tussen wetenschappers, clinici en industriepartners, 9 start-ups, 1.681 gepubliceerde papers en 16 onderzoeken in de klinische proof-of-conceptfase, heeft Oncode de afgelopen 5 jaar bewezen dat de unieke aanpak werkt. 

Het traject van eerste idee in het laboratorium tot aan toepassing voor de patiënt is lang en weerbarstig. Oncode Institute verenigt de beste onderzoekers én valorisatiedeskundigen om voor een grote versnelling te zorgen. En zorgt daarmee voor een bron van nieuwe behandelingen voor de patiënten van de toekomst. We zijn ontzettend trots dat we door de steun van onze donateurs de aanjager kunnen zijn in dit geweldige project en de volgende fase.

Carla van Gils, directeur KWF Kankerbestrijding
Meer informatie