Amsterdam,
07
februari
2023
|
12:52
Europe/Amsterdam

Provinciale Statenverkiezingen 2023 & kanker ook provinciaal aanpakken


15 maart vinden de Provinciale Statenverkiezingen plaats. KWF zet zich in om op provinciaal niveau de kankerincidentie te verlagen en geeft daarom aandacht aan concrete beleidsvoorbeelden op het gebied van een gezonde leefstijl, gezonde leefomgeving en de kwaliteit van leven. We hopen dat de Provinciale Statenleden deze voorbeelden meenemen om provinciaal beleid vorm te geven. 

Iedere Nederlander krijgt ooit te maken met kanker

Nu al leven 850.000 Nederlanders met en na kanker. In 2030 zijn dat er meer dan 1 miljoen. In de provincies zijn dat tienduizenden mensen. En of je het nu zelf hebt, of iemand om wie je geeft, de persoonlijke en maatschappelijke gevolgen van kanker zijn heel groot. Daarom is het noodzakelijk dat de Nederlandse samenleving kanker aanpakt op elk niveau, ook provinciaal. 

Kankerincidentie in uw provincie

Wilt u weten hoe vaak kanker in uw provincie is voorkomt? In de onlangs gepubliceerde Nederlandse Kankeratlas is de impact te zien van kanker per regio in Nederland. 

Beleidsvoorbeelden 

In deze 2-pager vindt u concrete en bruikbare beleidsvoorbeelden die bijdragen aan het voorkomen van kanker, en ervoor zorgen dat (ex-)kankerpatiënten toegang krijgen tot passende zorg. Dit kan u helpen om provinciaal beleid vorm te geven.