Amsterdam,
19
december
2021
|
09:00
Europe/Amsterdam

Nederland geeft licht: drones staan symbool voor bijna 26.000 lampionnen

Vanavond was de uitzending van Nederland geeft licht. De lampionnenactie van KWF Kankerbestrijding werd ook dit jaar massaal omarmd: bijna 26.000 mensen doneerden dit jaar een lampion om steun te bieden aan een dierbare die is geraakt door kanker.  

De actie werd in een nieuw jasje gestoken: het verlichtingsmoment was voor het eerst 100% digitaal. Het was door corona niet mogelijk om een fysiek hart van lampionnen te maken. In plaats daarvan werden drones ingezet, die de duizenden lampionnen die werden gedoneerd symboliseerden.  

Een betere toekomst

Zo'n 26.000 mensen doneerden een lampion en dragen op deze manier bij aan een betere toekomst voor iedereen die leeft met kanker. Want hoewel steeds meer mensen kanker krijgen, leven er in Nederland ook steeds meer mensen langer én beter met en na kanker. Die betere toekomst is naast de belangrijke steun aan onze dierbaren dit jaar het doel van Nederland geeft licht. De opbrengst gaat niet alleen naar onderzoek en preventie, maar ook naar een betere kwaliteit van leven voor mensen die ziek zijn (geweest) en zorg rond de laatste levensfase. 

Tv-uitzending 

Anouk Smulders en Mirella van Markus presenteerden deze bijzondere tv-uitzending. Een heleboel BN’ers trokken met een bus door het hele land om bijzondere verhalen op te halen. Artiesten als BLØF, Hans Klok en Samantha Steenwijk zorgden voor prachtige verrassingen.