Amsterdam,
18
augustus
2023
|
16:31
Europe/Amsterdam

KWF verkiezingsboekje 2023

Het leven zoveel mogelijk kunnen leven 

Op 22 november zijn de verkiezingen voor de Tweede Kamer. Op dit moment is de gemiddelde 5-jaarsoverleving van kanker 66%. KWF zet zich in om dat percentage binnen 10 jaar naar 76% te laten stijgen. We vragen de politiek om deze uitdaging ook aan te gaan in het belang van de (ex)kankerpatiënt en zijn naasten. 

Concrete voorstellen

In ons KWF verkiezingsboekje omschrijven wij hoe daadkrachtig kan worden ingezet op maatregelen. We doen concrete voorstellen om de stijging van de 5-jaarsoverleving realiteit te maken. We vragen aandacht voor het voorkomen van kanker, daar waar we weten dat het kan. Voor het bevorderen van de behandeling en opsporing van alle kankersoorten. Ook vragen we om inzet voor een betere kwaliteit van leven voor (ex)kankerpatiënten en hun naasten. Én om ervoor te zorgen dat kankerpatiënten ook in hun laatste levensfase worden omringd door goede zorg. 

Impact op samenleving

Nu al leven 850.000 Nederlanders met de gevolgen en de nasleep van kanker. In 2030 zijn dat meer dan 1,4 miljoen mensen. De persoonlijke en maatschappelijke gevolgen daarvan zijn zo groot, dat we alles op alles moeten zetten om de impact van kanker op de samenleving te verminderen. Nu, morgen én in de toekomst. 

Download het KWF Verkiezingsboekje 2023