Amsterdam,
01
oktober
2021
|
09:00
Europe/Amsterdam

Borstkankermaand: ken je borsten

Aan het begin van borstkankermaand oktober kunnen we vaststellen dat er in de afgelopen anderhalf jaar minder borstkankerdiagnoses zijn gesteld. Helaas niet omdat er minder borstkanker is, maar door uitstel van (huis)artsbezoek, het tijdelijk stopzetten van de bevolkingsonderzoeken en het afschalen van de reguliere zorg.

Vroeg opsporen geeft betere behandelresultaten

Helaas krijgt nog steeds 1 op de 7 vrouwen te maken met borstkanker. Hoe eerder de symptomen van borstkanker worden onderkend, hoe beter de behandelresultaten! Dus is het van groot belang dat vrouwen hun borsten leren kennen. En veranderingen aan en in hun borsten ZELF voelen en zien. Daarom staat in borstkankermaand oktober staat dit superbelangrijke onderwerp centraal.

Leer je borsten kennen

Borsten ontwikkelen zich een leven lang. Daarom ben je nooit te jong of te oud om je borsten te leren kennen. Hoe zien ze eruit? Hoe voelen ze? Zodat veranderingen je sneller zullen opvallen. Pink Ribbon heeft de belangrijkste do's & dont's samengevat. Het is goed om te weten dat veel veranderingen geen kanker zijn. Maar wees wel alert en neem bij twijfel contact op met je huisarts.

Mijn boodschap is simpel. Ik roep namens KWF / Pink Ribbon alle vrouwen van Nederland op om hun borsten te leren kennen. Wees alert bij veranderingen, het kan je leven redden.

KWF-directeur Carla van Gils

BLOND Amsterdam ontwerpt Pink Ribbon Armband 2021

De Pink Ribbon Armband is hét symbool om mensen met borstkanker te steunen. Met de opbrengst worden essentiële onderzoeken gefinancierd. Dit jaar is de Armband ontworpen door Blond Amsterdam. Pink Ribbon-roze met daarop de tekst ‘CARPE DIEM’: Pluk de dag. Pak je moment. Geniet van het leven en van de mensen om je heen. Geef steun en omarm.

Verkoop Pink Ribbon Armband

De Armband is te koop via pinkribbon.nl/shop en blond-amsterdam.nl. Maar ook bij o.a. Bruna, C&A, D.A., Hunkemöller en Jumbo. De verkoopprijs is € 9,99, waarvan € 4,26 wordt gedoneerd aan belangrijk borstkankeronderzoek.
Naast de ‘CARPE DIEM’ versie, is er ook een limited edition Armband. Een donkerroze bandje met de tekst 'WITH LOVE'. Deze variant is alleen te koop via de webshops van Pink Ribbon en Blond Amsterdam.