Doorontwikkeling onderzoek

Toolkit voor onderzoekers

Binnen het KWF Programma Onderzoek & Implementatie, financieren we de gehele keten van oncologisch onderzoek. Van fundamentele projecten tot klinische studies. Bij elke ingediende onderzoeksaanvraag vragen we aan projectleiders om na te denken over de eventuele doorontwikkeling van hun onderzoeksresultaten. Welke volgende stappen zijn nodig om de patiënt te bereiken? En hoe kan KWF daarbij helpen?

Op deze pagina verzamelen we relevante interne en externe informatie die onderzoekers kunnen helpen bij doorontwikkeling van hun resultaten. Zoals venture challenges, TTO's en verwijzingen naar andere partijen die kunnen helpen bij het creëren van impact voor de patiënt!

Onderzoeker doet onderzoek

Informatie op kwf.nl

Logo Programma Onderzoek en Implementatie

Programma Onderzoek & Implementatie

Onderzoekers kunnen bij KWF financiering aanvragen in het Programma Onderzoek & Implementatie (PO&I). Doorontwikkeling van wetenschappelijk onderzoek is een belangrijke pijler in onze financieringsstructuur. Hoe dat in z'n werk gaat, lees je hier.

Kantoorpand KWF

Onze visie en missie

KWF wil patiënten in elke fase van het leven ondersteunen. Binnen 9 speerpunten ontplooien we activiteiten die bijdragen aan dat doel. Wetenschappelijk onderzoek neemt daarin een belangrijke positie in.

Contact met een KWF medewerker

Contact met KWF

Onze programmacoördinatoren helpen je graag om de volgende stap te zetten.

Externe informatie

Eerste hulp bij klinische studies

Klinisch onderzoek is dé sleutel naar betere behandeling van patiënten. Helaas ervaren onderzoekers vaak knelpunten bij het opzetten en uitvoeren van patiëntenstudies. Oplossingen zijn er gelukkig ook, zoals DORP (Dutch Oncology Research Platform) en initiatieven om inclusie van patiënten te optimaliseren.

TTO's

Academische instituten beschikken meestal over Technology Transfer Offices (TTO's) die onderzoekers ondersteunen bij vraagstukken omtrent onderzoeksaanvragen, intellectueel eigendom (IP) en partnering met industrie. Op deze pagina zetten we de gegevens van Nederlandse TTO's op een rij.

Workshops & Venture challenges

Onderzoeksresultaten naar de praktijk brengen, vraagt vaak om meer dan alleen goede onderzoeksvaardigheden. Denk bijvoorbeeld aan ondernemerschap. Er zijn verschillende workshops en venture challenges voor onderzoekers die zich hier graag verder in willen bekwamen.

Onderzoeker AmsterdamUMC

Externe financiering

KWF is één van de grootste financiers van kankeronderzoek in Nederland. Maar ook andere partijen maken doorontwikkeling van onderzoek mogelijk. Op deze pagina zetten we interessante financieringsmogelijkheden op een rij.

Beoordelingsprocedure review process commissie

Wet- en regelgeving

Om de veiligheid van patiënten te garanderen is de route van laboratorium naar patiënt omkaderd door wet- en regelgeving. Lees hier meer over regulatie van onderzoek, en de onderwerpen waarop KWF beleidsbeïnvloeding inzet om de doorstroom te versnellen.

DNA-patronen onder een loep

ELSI Servicedesk

De missie van de ELSI Servicedesk is om onderzoekers, professionals, ethici, juristen, beleidsadviseurs, patiënten en patiëntvertegenwoordigers te helpen met problemen en vragen ten aanzien van ontwikkelingen rond Personalized Medicine en Next Generation Sequencing.

Arts met man bij beeldscherm

Opname in het verzekeringspakket

Voor een brede implementatie van een zorgtoepassing is het (vaak) noodzakelijk dat deze wordt opgenomen in het verzekeringspakket