Financieringsinformatie

Financiering aanvragen

Met het Programma Onderzoek & Implementatie (PO&I) wil KWF onderzoeksresultaten vaker en sneller vertalen naar toepassingen voor de patiënt. KWF stuurt hier actief op door in nauw contact met het onderzoeksveld kansen en knelpunten tijdig te signaleren en op te pakken.

Nieuw cel- en gentherapieplatform: DARE-NL

KWF heeft €5,3 miljoen toegekend aan DARE-NL, een nieuw nationaal platform voor de ontwikkeling van cel- en gentherapie. Met dit unieke samenwerkingsverband wil KWF veelbelovende cel- en gentherapieën  sneller en vaker beschikbaar maken voor patiënten. 

 

Uroloog André Vis

Onderzoek uitgelicht

Dr. André Vis onderzoekt of te voorspellen is welke blaaskankerpatiënten een blaasverwijdering bespaard kan blijven.

Nieuwsbrief

Met Nieuws van KWF voor onderzoekers ben je altijd op de hoogte van de financierende en faciliterende rol van KWF. Bekijk de laatste editie

Toolkit

KWF wil helpen waar het kan om onderzoeksresultaten door te vertalen naar toepassingen in de praktijk. In onze toolkit verzamelen we informatie die bij die doorontwikkeling kan helpen, zoals venture challenges en relevante wet- en regelgeving.

Contact

Wij beantwoorden graag jouw vragen over  onderzoek en financiering.

vrouwelijke onderzoeker in een laboratorium

Jouw onderzoek in de media

​KWF is afhankelijk van publieke giften. Dankzij onze donateurs en vrijwilligers kunnen wij levensreddend onderzoek financieren. 

Wij laten daarom graag zien dat elke euro telt. Met jouw hulp als KWF-ambassadeur kunnen we inspirerende verhalen vertellen.

Lees hoe KWF onderzoek in de schijnwerpers zet en bekijk onze wetenschapscommunicatietips.

Werkgemeenschappen

Om samenwerking te stimuleren, heeft KWF werkgemeenschappen ingericht. 

Financiering oude stijl

Voor onderzoeksprojecten die vóór 8 januari 2016 gehonoreerd zijn, gelden de voorwaarden zoals destijds verstrekt via de (bijlagen van de) toekenningsbrief.