KWF Nieuws - Standpunten - Voor de pers - In de media

In de media

Filter items by date
Period:
-
KWF steunt OncoNext voor efficiënter gebruik medische patiëntgegevensopens in new window
KWF geeft financiële steun aan OncoNext, een landelijke samenwerking om de beschikbaarheid van medische gegevens te verbeteren. Door gegevens eenmalig vast te leggen, hoeft de patiënt niet steeds hetzelfde verhaal te vertellen. Ook vermindert het de registratielast voor zorgprofessionals.
05
jun
2023
amsterdamumc.org
LUMC: Geen groter risico bij minder ingrijpende operatie bij baarmoederhalskankeropens in new window
Voor effectieve behandeling van baarmoederhalskanker is het verwijderen van de baarmoeder in de meeste gevallen noodzakelijk. In een vroeg stadium is een minder ingrijpende operatie nodig dan tot nu gebruikelijk was, aldus wetenschappers van LUMC.
02
jun
2023
www.lumc.nl
Rennen na kanker: zij lopen de Utrecht Marathon met een bijzondere redenopens in new window
Ruim 10.000 mensen doen morgen mee aan de Utrecht Marathon. Elke deelnemer heeft wel iets te bewijzen, welke afstand ze ook lopen. Maar sommige lopers hebben een extra bijzondere reden om de finish te willen halen. Dit zijn de verhalen van vier deelnemers die geld ophalen voor het KWF Kankerbestrijding of het Prinses Máxima Centrum. Omdat ze zelf ziek waren of een dierbare aan kanker hebben verloren.
20
mei
2023
nos.nl
UMCG onderzoekt behandeling voorstadium baarmoederhalskanker met vaccinopens in new window
Bekijk het item van RTV Noord over een mooi KWF-onderzoek in het UMCG. Vrouwen met een voorstadium van HPV-baarmoederhalskanker krijgen een behandelvaccin waardoor een operatie hopelijk niet meer nodig is.
18
mei
2023
www.rtvnoord.nl
Oncode: Grootschalige DNA-analyse basis voor betere behandeling kankeropens in new window
Grootschalige Nederlandse DNA-analyse in het kader van het Oncode Institute geeft nieuwe inzichten in verschillen tussen primaire en uitgezaaide kanker. De resultaten uit deze studie geven aanknopingspunten om de behandeling van kanker te verbeteren en persoonsgerichter te maken.
15
mei
2023
www.hartwigmedicalfoundation.nl
Trouw: Hou vijf minuten je adem in voor veilige bestralingopens in new window
Onderzoekers van Amsterdam UMC proberen de bewegingen van organen tijdens bestraling van tumoren onder controle te krijgen. Op die manier zou de behandeling een stuk veiliger worden voor het omliggende gezonde weefsel. KWF financiert deze studie.
06
mei
2023
www.trouw.nl
4 op 5 Nederlanders smeren zich onvoldoende in tegen de zonopens in new window
Ook in het voorjaar is het belangrijk goed te smeren. Want verbranding door de zon kan de kans op huidkanker vergroten. 9 op de 10 Nederlanders is zich bewust van deze risico’s. Toch beschermt lang niet iedereen zich goed genoeg tegen de zon.
03
mei
2023
www.kruidvat.nl
Resultaat uit KWF-onderzoek: betere voorspelling agressiviteit voorstadium borstkankeropens in new window
Een internationaal team van onderzoekers heeft een methode ontwikkeld om beter te kunnen voorspellen of DCIS (een mogelijk voorstadium van borstkanker) uitgroeit tot borstkanker. Het resultaat komt voort uit de Grand Challenge, een grootschalig onderzoeksproject gefinancierd door Cancer Research UK en KWF Kankerbestrijding.
02
mei
2023
www.avl.nl
KWF ondersteunt het manifest Bestrijdingsmiddelenopens in new window
KWF medeondertekende dit manifest omdat we ons grote zorgen maken over de verstrekkende gevolgen van bestrijdingsmiddelen op de gezondheid van Nederlanders en de waarschijnlijk verhoogde kans op het krijgen van kanker. 
25
apr
2023
www.parkinson.nl
Taxi Castricum: marathon voor KWF ondanks hersentumoropens in new window
Te gast in de taxi is de 22-jarige Luca Marks. Ondanks een hersentumor loopt hij toch de Marathon van Rotterdam voor KWF.
13
apr
2023
www.npostart.nl
Alpe d’HuZes door magische grens van €200 miljoenopens in new window
De totale opbrengst van Alpe d’HuZes heeft dit paasweekeinde de magische grens van 200 miljoen euro overschreden. De eerste editie van het fondsenwervende evenement op de Alpe d’Huez in Frankrijk vond plaats in 2006. De gehele opbrengst komt ten goede aan KWF voor onderzoek naar kanker en verbetering van de kwaliteit van leven van mensen met kanker.
11
apr
2023
www.opgevenisgeenoptie.nl
Fit worden voor een operatie loont, zo blijkt uit KWF-studieopens in new window
Een grote internationale studie, aangestuurd vanuit Máxima MC (MMC), bewijst dat prehabilitatie vóór een operatie bij patiënten met darmkanker leidt tot een sneller herstel en een sterke afname van ernstige complicaties. De studie werd mogelijk gemaakt door KWF Kankerbestrijding.
05
apr
2023
www.mmc.nl
Onderzoek naar liefdes- en seksleven bij jongere patiëntenopens in new window
Dankzij de Bas Mulder Award van Alpe d'HuZes kan dr. Vicky Lehmann onderzoek doen naar de emotionele aspecten rondom de kinderwens, relaties en seksualiteit van jongvolwassenen die kanker hebben of hebben gehad.
29
mrt
2023
www.nhnieuws.nl
KWF over petitie alternatief voor mammografieopens in new window
Volgens de huidige wetenschappelijke inzichten is mammografie momenteel de beste methode om borstkanker vroeg op te sporen bij een grote groep vrouwen. KWF financiert meerdere onderzoeken om het bevolkingsonderzoek te verbeteren. Dat kan leiden tot nieuwe technieken die hopelijk prettiger zijn voor de deelnemers.
28
mrt
2023
www.rtlnieuws.nl
IKNL: Expertzorg bij zeldzame kanker moet beteropens in new window
Patiënten met een zeldzame vorm van kanker hebben onvoldoende toegang tot gespecialiseerde zorg. Dat blijkt uit het rapport ‘Zeldzame kanker: Organisatie van expertise’ dat IKNL vandaag lanceert. De zorg voor deze patiënten is niet goed georganiseerd en daardoor onoverzichtelijk. Het is voor patiënten en professionals daarom moeilijk om de juiste expertise te vinden.
06
mrt
2023
iknl.nl
Resultaat uit KWF-onderzoek: 'Samen Minder Moe na Kanker' opens in new window
Ook partners van kankerpatiënten kunnen doodvermoeid raken. Dat merkte acteur en schrijver Nadja Hüpscher, die zaterdag te gast was bij het radioprogramma Spraakmakers. Gelukkig is er hulp. Daarvoor ontwikkelden het Helen Dowling Instituut en UMC Groningen de online-behandeling ‘Samen Minder Moe’. Deze kwam mede tot stand door (donateurs van) KWF.
06
mrt
2023
www.nporadio1.nl
Nieuwe voorspellers ontdekt voor aanslaan immuuntherapieopens in new window
Onderzoekers van het LUMC ontdekten dat specifieke moleculen op afweercellen een mogelijke graadmeter zijn voor het effect van immuuntherapie.
16
feb
2023
www.lumc.nl
Doorbraak bij bestraling hoofd-halsgebiedopens in new window
Voor het eerst is een patiënt behandeld met stamcellen van zijn eigen speekselklieren. Dit moet een schadelijke droge mond door bestraling zien te voorkomen. Dank aan al onze donateurs die dit mede mogelijk maakten!
17
dec
2022
nieuws.umcg.nl