Privacy Statement KWF and Pink Ribbon

Vrouwen op terras

Privacy

Click here to go to the English version of the privacy statement

Wij willen je informeren over de verwerking van je persoonsgegevens

KWF Kankerbestrijding en Pink Ribbon hebben de krachten gebundeld. De organisatie en bedrijfsvoering van beide organisaties zijn samengevoegd. Je persoonsgegevens worden verwerkt door KWF. Hieronder lees je hoe we dat doen.

Wij zijn afhankelijk van jouw bijdrage bij het verwezenlijken van onze doelen: minder kanker, meer genezing, een betere kwaliteit van leven voor kankerpatiënten en goede zorg als je niet meer beter wordt. Of je dit nu doet door een donatie, vrijwilligerswerk, een campagne delen of een (online) petitie tekenen: alle hulp is van harte welkom. En onmisbaar voor het bereiken van onze missie. Om wederzijds vertrouwen tussen jou en KWF te scheppen informeren we je graag over de manier waarop we omgaan met je persoonsgegevens.

Stichting KWF Kankerbestrijding (KWF) is verantwoordelijk voor de verwerking van je persoonsgegevens. Wij vinden het zeer belangrijk om dit zorgvuldig te doen. Dit betekent onder andere:

  • dat we vertrouwelijk met je persoonsgegevens omgaan
  • dat we beveiligingsmaatregelen nemen om je persoonsgegevens te beschermen tegen verlies, ongeautoriseerde toegang of diefstal
  • dat we gegevens verwijderen als we deze niet meer nodig hebben voor onze werkzaamheden

Voor het financieren van onderzoek naar kanker zijn we afhankelijk van donateurs en vrijwilligers. Meld je je bij ons aan, dan ontvangen we je persoonsgegevens. Bij het doen van een donatie vul je bijvoorbeeld je naam, adres en rekeningnummer in. Deze gegevens zijn nodig voor het registreren en verwerken van de gift. We ontvangen ook gegevens van collectanten, petitietekenaars, mensen die een actie organiseren of zich op een andere manier inzetten voor KWF.

Ook als je gebruik maakt van onze diensten kunnen je persoonsgegevens worden verwerkt. Denk bijvoorbeeld aan het moment dat je contact opneemt met onze publieksservice per e-mail of telefoon. Of als je je inschrijft voor onze nieuwsbrief.

Ons Privacy Statement geldt voor het gebruik van persoonsgegevens door KWF en door KWF beheerde websites. Het hoort bij onze websites die je kan vinden op: kwf.nl/disclaimer

Wij gebruiken alleen persoonsgegevens die nodig zijn voor het verwerken van donaties of die bijdragen aan het realiseren van onze missie. Ook gebruiken we je gegevens om onze dienstverlening te optimaliseren en onze boodschap verder te verspreiden. Soms bewaren we ook gegevens omdat dat moet vanwege (wettelijke) financiële en fiscale verplichtingen.

We gebruiken je persoonsgegevens onder andere om:

  • je donatie te verwerken en beheren
  • te zorgen voor goede administratie van je inzet als collectant of vrijwilliger
  • je te informeren over nieuwe campagnes en te kunnen vragen om een nieuwe donatie
  • je te informeren over je vrijwilligerswerk.
  • bij te houden wie we wel én niet mogen benaderen voor onze campagnes
  • onze financiële administratie te beheren en zodat we kunnen voldoen aan financiële en fiscale (wettelijke) verplichtingen
  • de kwaliteit van onze dienstverlening te testen en verbeteren. Zoals inzicht krijgen in het functioneren van de Publieksservice en onze website(s)
  • marktonderzoeken uit te voeren. Zodat we onze diensten meer kunnen afstemmen op jouw behoeften
  • webstatistieken bij te houden
  • delen via social media mogelijk te maken
  • nieuwe collectanten en vrijwilligers te werven
  • te registreren wie heeft getekend voor een petitie
  • eventuele geschillen te behandelen
  • interne en externe controle te (laten) doen op onze diensten

We gebruiken het e-mailadres van onze donateurs ook om je te bereiken via social media kanalen, bijvoorbeeld Facebook. Bijvoorbeeld om je te informeren over nieuwe campagnes en je te vragen om een nieuwe donatie. Dit doen we alleen als je hiervoor toestemming hebt gegeven.

Wil je dit niet, dan kan je dit altijd bij ons aangeven en je uitschrijven.

KWF wil jou op een relevante manier informeren. We verzamelen extra gegevens en doen aan profielbepaling om onze berichten zo goed mogelijk af te stemmen op ieders voorkeuren. Dit houdt in dat we lifestyle en socio-demografische gegevens op huishoudniveau (zoals inschatting van leeftijdsklasse of gezinssamenstelling) gebruiken van EDM. Dit is een betrouwbare externe bron. Meer informatie over de data van EDM vind je op hun website evenoverdata.nl. We gebruiken ook openbare bronnen zoals het CBS.

Op basis van deze gegevens en onze eigen database krijgen we een beter inzicht in jouw interesses. In onze database staan de gegevens die je ons geeft via formulieren, donaties, klikgedrag in onze e-mails en gedrag op onze websites. Met een beter inzicht krijg jij berichten en informatie die meer op maat zijn. Bovendien besparen we kosten, omdat we doelgerichter communiceren. Soms doen we ook deskresearch en verzamelen we publiekelijke informatie. Denk daarbij aan bekende voorzitterschappen, welvaartcijfers, openbare berichten op LinkedIn of informatie uit nieuwsberichten.

Wil je niet dat KWF en Pink Ribbon profilering toepassen op jou? Neem dan contact op met onze publieksservice via [email protected] en trek je toestemming voor cookies in. Dit kan makkelijk via de cookie-instellingen die je onderaan elke pagina vindt.

KWF verkoopt je persoonsgegevens niet aan derde partijen. Wel delen we soms persoonsgegevens binnen samenwerkingsverbanden. Als dat nodig is voor het uitvoeren van onze missie. Daarnaast maken we soms gebruik van IT-systemen van leveranciers. Het kan zijn dat de leverancier dan ook toegang heeft tot het systeem waarop je persoonsgegevens worden verwerkt.

Wij zorgen er altijd voor dat deze derde partijen voldoen aan voldoende waarborgen op het gebied van privacy en beveiliging.

We bewaren je persoonsgegevens niet langer dan nodig. Ons streven is om persoonsgegevens van donateurs te vernietigen zodra we deze niet meer nodig hebben om onze doelen te realiseren. Sommige gegevens worden bewaard omdat het voor een financiële en/of fiscale verplichting nodig is. In dat geval bewaren we je gegevens 7 jaar. Na afloop van deze termijn verwijderen wij je persoonsgegevens op zorgvuldige wijze.

  1. Je hebt het recht om een verzoek te doen tot inzage, correctie of verwijdering van je persoonsgegevens.
  2. Je hebt het recht van verzet. Dit betekent dat je je kunt verzetten tegen het gebruik van je gegevens door KWF voor charitatieve doeleinden. Denk bijvoorbeeld aan het gebruik van je gegevens voor onze campagnes.

Je kan altijd een klacht indienen over het gebruik van persoonsgegevens door KWF. Bij KWF en bij de Autoriteit Persoonsgegevens.

Doe je een verzoek? Dan beoordelen we of we je verzoek kunnen behandelen. Dat kan niet als we niet weten wie je bent. Of als je korter dan 6 maanden geleden een vergelijkbaar verzoek hebt gedaan.

Nemen we het verzoek in behandeling? Dan zijn er een aantal situaties waarin wij het verzoek moeten weigeren. Bijvoorbeeld als de bescherming van de rechten van derden zwaarder weegt. Dit kan voorkomen wanneer jouw inzageverzoek ook de persoonsgegevens van andere personen bevat. Wijzen we het verzoek af? Dan motiveren we schriftelijk waarom we niet aan het verzoek kunnen voldoen.

Het kan gebeuren dat je het niet eens bent met onze beslissing op een verzoek tot inzage, correctie, verwijdering of verzet. Dan heb je ook het recht om een klacht neer te leggen bij de Autoriteit Persoonsgegevens.

Heb je een donatie gedaan? Dan kunnen wij je adres, e-mailadres of telefoonnummer gebruiken om je te informeren over onze nieuwe campagnes. Dit kan per post, e-mail of telefoon. In iedere e-mail of na elk telefoongesprek geven we je de mogelijkheid om je uit te schrijven van deze vorm van communicatie. Je kunt ook een e-mail sturen naar [email protected] om je uit te schrijven.

Op onze website staan meerdere links naar websites van derde partijen. Wij adviseren je om het Privacy Statement te lezen van de website die je via onze verwijzing bezoekt. Wij dragen geen verantwoordelijkheid voor de manier waarop websites van derde partijen omgaan met je persoonsgegevens.

Cookie Statement

Wij gebruiken cookies op alle websites die wij beheren. Een cookie is een bestandje dat op je computer, tablet of telefoon wordt opgeslagen. Met een cookie kunnen we bijvoorbeeld:

  • het gebruik van de site verbeteren
  • de kwaliteit van onze website testen
  • je gericht advertenties van onze campagnes laten zien
  • de website op jouw voorkeuren af te stemmen
  • een webpagina via social media delen

Wij maken op onze website(s) gebruik van functionele, analytische, advertising en social media cookies:

  • Functionele cookies zetten we in zodat onze websites goed werken. Bijvoorbeeld voor het goed werken van formulieren.
  • Analytische cookies gebruiken we om de kwaliteit en de effectiviteit van de websites te testen en te verbeteren.
  • Met advertising cookies kunnen we jou bepaalde advertenties voor onze campagnes laten zien en de website aan jouw voorkeuren aanpassen.
  • Social media cookies maken handige extra’s mogelijk. Bijvoorbeeld een Google Maps-plattegrond met interactieve routebeschrijving, de ‘like’-knop van Facebook of de mogelijkheid om iets via Twitter te delen. Door deze cookies ‘weet’ de website die jij bekijkt, of je bij Google, Facebook of Twitter bent ingelogd.

Functionele cookies verwijderen we na je bezoek van onze websites. De andere cookies worden niet automatisch gewist. Maar deze kan je zelf verwijderen.

Wil je je toestemming voor het plaatsen van deze cookies intrekken? Ga dan naar de website waarvoor je dit wilt doen. De link voor het aanpassen van je cookie instellingen vind je onderaan elke pagina.

KWF heeft verschillende websites. Je kan per website je cookie instellingen aanpassen. Aanpassingen zijn alleen geldig voor díe website en niet voor andere websites die KWF beheert. 

Bekijk het volledige cookieoverzicht van alle websites van KWF

Vragen

Heb je vragen of opmerkingen over ons Privacy Statement? Of over hoe KWF omgaat met persoonsgegevens? Dan kun je deze stellen aan:

Stichting KWF Kankerbestrijding
t.a.v. Privacy Officer
Postbus 75508
1070 AM Amsterdam

Je kan je vragen natuurlijk ook per e-mail sturen: [email protected]

Wijzigingen Privacy Statement

Wij behouden ons het recht voor om wijzigingen aan te brengen in het Privacy Statement. Controleer daarom regelmatig ons Privacy Statement voor mogelijke wijzingen in ons beleid.

Versie 1.5