BN'ers geven zich bloot voor vroege opsporing van kanker

Kanker ontstaat vaak zonder dat je het in de gaten hebt. Gelukkig is het in sommige gevallen mogelijk om de ziekte op tijd op te merken. Dat vergroot de kans op een succesvolle behandeling. Daarom werkt KWF aan manieren om kanker beter en eerder op te sporen.

  • Herken de signalen
  • Doe mee met het bevolkingsonderzoek
  • Geef voor nieuwe doorbraken

For One Night Only

In deze impactvolle editie van For One Night Only dansen niet alleen bekende Nederlandse mannen, maar ook bekende Nederlandse vrouwen. Zij dansen om vroege opsporing van kanker onder de aandacht te brengen.

For One Night Only - donderdag 11 november, 20.30 uur Net5

Early Bird Challenge

Het vroege opsporen van kanker kan levens redden. Doe de #EarlyBirdChallenge. Kenzo Alvares, choreograaf van For One Night Only maakte een dansje waarmee je aandacht kan vragen voor het vroeg opsporen van kanker. Dans mee, daag uit & doneer.

Baris met zijn kinderen

Herken de signalen

Kanker kan voor verschillende klachten zorgen. Niet elke klacht is direct reden voor ongerustheid, maar als je langere tijd last hebt van één van deze symptomen kan het verstandig zijn om naar de huisarts te gaan. 

AVL-gynaecoloog Nienke van Trommel

Doe mee met het bevolkingsonderzoek

De bevolkingsonderzoeken maken het mogelijk om baarmoederhals-, borst- en darmkanker in vroegtijdig stadium op te sporen.

vrouwelijke onderzoeker in een laboratorium

Geef voor nieuwe doorbraken

Dankzij onze donateurs kan KWF tientallen onderzoeken financieren naar betere en vroegere opsporing van kanker. Zoals inzet van 'artificial intelligence' en kanker opsporen in bloed.