Tips om te genieten van de lentezon

KWF.nl > Kanker voorkomen > Zon, uv en huidkanker > Tips om te genieten van de lentezon

 

Geniet van de zon, bescherm jezelf en je kinderen.

​Zo aan het begin van de lente is het al lekker warm, maar stijgen de temperaturen nog niet boven de 25 graden. Vaak ga je ervan uit dat buiten in de zon zijn zonder bescherming prima kan in de lentezon.

Niks meer gewend

Dat is alleen niet verstandig. Aan het begin van de lente is je huid namelijk bleek en zonnestralen niet meer gewend. Op een prille lentedag kan je huid dus al snel verbranden. Wist je dat zonverbranding op jonge leeftijd het risico op huidkanker op latere leeftijd vergroot? Huidkanker is de meest voorkomende vorm van kanker in Nederland, met ruim 55.000 diagnoses per jaar. 

Onze tips:

Insmeren

Smeer jezelf ( en vooral kinderen) een halfuur voordat je naar buiten gaat in met een zonnebrandcrème met een factor van minstens 30. Vergeet niet om een nieuwe fles te kopen, de crème van vorig jaar is misschien niet meer goed, hierdoor is de bescherming al een stuk minder.  Smeer jezelf om de 2 uur opnieuw in.

Laat je huid wennen

Laat je huid wennen aan de lentezon. Tussen 12 en 15 uur is de zon het felst. Het is beter als je dan uit de zon blijft. Wil je toch graag de zon in, smeer jezelf in en bedek je huid met een shirt met mouwen of je hoofd met een pet of hoed. O en vergeet je ogen niet te beschermen met een goede zonnebril!

Select the Component and add.
Close

Houdbaarheid zonnebrand

​Twijfel je of je zonnebrandcrème nog goed is?
Bekijk het hier