Collecteren met collectebus

Collecteren met collectebus

Ga je langs de deuren met de collectebus? Dan kunnen mensen op 2 manieren doneren: contant, door munt- of briefgeld in de bus te doen. Of met hun telefoon, door de QR-code te scannen. 

Zo werkt collecteren met de collectebus

  • Vlak voor de collecte krijg je een brief thuisgestuurd met een persoonlijke QR-sticker en een link naar jouw persoonlijke pagina.
  • Je plakt de sticker gemakkelijk op de collectebus.
  • Aan de deur vraag je om een gift. Dat kan contant, door geld in de collectebus te stoppen. Of dat kan mobiel, door de QR-code op de bus te scannen. Dat werkt zo. 
  • Is er mobiel gedoneerd? Dan zie je de donatie terug op jouw persoonlijke pagina.

 

Veelgestelde vragen

Waarom collecteren met de collectebus?

De collectebus is bedoeld voor collectanten die graag de mogelijkheid bieden om contant te doneren. Dat kan door munt- of briefgeld in de collectebus te stoppen. Maar ook mobiel doneren kan, door de QR-code op de bus te scannen. Met de collectebus geef je mensen dus dubbel kans om te geven.

Kunnen mensen contant doneren in de collectebus?

Ja, door munt- of briefgeld in de collectebus te stoppen.

Kunnen mensen mobiel doneren via de collectebus?

Ja, door de QR-code op de bus te scannen. Hoe dat werkt lees je hier.

Hoe werkt het doneren via QR?

Dat leggen we hier uit.

Waarom moet ik de persoonlijke QR-sticker op de bus plakken?

Op de collectebus staat een algemene QR-code. Laat je deze scannen, dan wordt de donatie opgeteld bij de totaalopbrengst van de landelijke KWF-collecteweek. Dit is voor jou niet inzichtelijk. 

Je kunt de QR-code personaliseren. Plak daarvoor de persoonlijke QR-sticker over de algemene QR-code heen. Laat je deze scannen, dan wordt de donatie opgeteld bij jouw persoonlijke opbrengst én die van jouw collecteteam. Dit kun je inzien op jouw persoonlijke pagina. De link naar jouw persoonlijke pagina krijg je vlak voor de collecte per brief, e-mail of sms toegestuurd.

Hoe kom ik aan een persoonlijke QR-sticker?

Die krijg je in de week voor de collecte per post thuisgestuurd. Niets ontvangen? Dan beschikten we helaas niet op tijd over jouw correcte adresgegevens. Vraag je coördinator of die een persoonlijke QR-sticker voor je uitprint op een etiket. Heeft hij/zij daar hulp bij nodig? Verwijs dan naar deze instructie, of adviseer het Servicepunt te bellen. 

Hoe kom ik aan een collectebus?

Ongeveer 1-2 weken voor de collecteweek krijg je de collectebus van je lokale coördinator. Die bezorgt ‘m bij je thuis, of je haalt ‘m op. Heb je niks gehoord? Neem dan contact op met KWF Servicepunt vrijwilligers via 020 570 0590. 

Wat doe ik na afloop met de collectebus?

Na de collecteweek lever je de collectebus weer in bij je lokale coördinator. Hiervoor maak je samen een afspraak.