Tijd voor MAX

TV-uitzending in het teken van kanker

Sybrand Niessen en Martine van Os ontvingen 2 novemer verschillende gasten die vertelden over kanker en de grote impact van de ziekte.
Onder andere KWF-ambassadeur Marlijn Weerdenburg, hoogleraar Immunologie Marjolein van Egmond, radiotherapeut en oncoloog Martijn Intven, patiënten Pauline en Ronald en KWF-directeur Carla van Gils schoven aan bij Tijd voor MAX.

Jouw donatie maakt het verschil

Met een structurele bijdrage maakt je levensreddend onderzoek mogelijk. En draag je bij aan een beter leven voor mensen met en na kanker. Doneer nu en ontvang gratis een setje ansichtkaarten.

Marlijn Weerdenburg

Marlijn Weerdenburg

Zangeres en presentatrice Marlijn Weerdenburg treedt op in Tijd voor MAX en vertelt haar verhaal. "Ik heb van heel dichtbij meegemaakt wat kanker doet. Mijn vader is getroffen door de ziekte, maar dankzij het bevolkingsonderzoek is hij er gelukkig nog."

portret patiënt met kinderen

Pauline heeft een melanoom

Pauline kreeg in 2017 een melanoom. 5 jaar later heeft ze meerdere uitzaaiingen. “De paniek die je dan voelt? Dat kun je je niet voorstellen als je het niet zelf hebt meegemaakt”. In Tijd voor MAX vertelt Pauline hoe het nu met haar gaat na een behandeling met immunotherapie.

patiënt met gezin

Ronald is erfelijk belast

Ronald heeft een erfelijke ziekte waardoor hij verschillende tumoren zal krijgen. Onderzoek naar nieuwe behandelingen is voor hem en zijn kinderen zeer belangrijk. Door een nieuwe techniek van bestralen blijft hem bijvoorbeeld een zware operatie bespaard. In Tijd voor MAX vertelt Ronald zijn verhaal. 

Onderzoek naar kanker

Onderzoeker Marjolein van Egmond

Immunotherapie

Marjolein van Egmond vertelt in de uitzending over de baanbrekende ontwikkelingen rond immunotherapie. Dit is een therapie waarbij je eigen lichaam de kankercellen aanvalt. Voor steeds meer patiënten blijkt het een effectieve behandeling.

onderzoek MRI Linac

Preciezer bestralen

Radiotherapeut en oncoloog Martijn Intven combineert een MRI-scan met bestraling. Hij kan daarmee tijdens de bestraling zien wat hij bestraalt. Zo kan hij preciezer bestralen. In Tijd voor MAX legt Martijn deze nieuwe techniek uit.

Onderzoeker Renske Altena

Nieuwe doorbraken

Dankzij de steun van onze donateurs werken duizenden wetenschappers aan onderzoek dat levens verandert. Daarmee groeit de kennis over kanker elke dag.

Informatie over kanker

familie op het strand

Kanker raakt ons allemaal

Kanker ontwricht je leven. Of je het nu zelf hebt of iemand om wie je geeft. Je vindt hier informatie over kanker, verschillende kankersoorten en leven met of na deze ziekte.

portret vrouw met bloesem-campagne Voor het leven

Gevolgen van kanker

Veel (ex)kankerpatiënten ervaren klachten als angst, somberheid, vermoeidheid, impact op de relatie, lichamelijke beperkingen of belemmeringen op werk.
Heb je klachten? Blijf er niet mee rondlopen.