Gemeenteraadsverkiezingen 2022 & de impact van kanker

compilatie van kwf afbeeldingen

Impact van kanker lokaal aanpakken

1 op de 3 Nederlanders krijgt in zijn of haar leven ooit te maken met kanker. Het is een verschrikkelijke ziekte die ons allemaal raakt. Om de impact van kanker op mens en maatschappij in Nederland te verminderen moeten we samen aan de slag, ook op lokaal niveau.

Welzijn en gezondheid

De gemeente staat dicht bij haar inwoners. Het beleid van een gemeente is daarmee zeer belangrijk voor het welzijn van haar inwoners op het gebied van gezonde leefstijl, kankerpreventie en kwaliteit van leven. Lokale initiatieven dragen volop bij aan de gezondheid en het verkleinen van gezondheidsverschillen tussen inwoners van een gemeente. Dat is van onschatbare waarde.

Preventie en kwaliteit van leven

De aankomende gemeenteraadsverkiezingen van maart 2022 bieden een kans om beleid op kankerpreventie en kwaliteit van leven op lokaal niveau te verbeteren. KWF draagt graag bij om de impact van kanker in gemeenten te verkleinen. 
Om de verschillende deelnemende partijen te informeren, bieden we hen een infographic aan waarin we uitleggen wat ze kunnen doen. Download deze hier.

infographic om de verschillende deelnemende partijen te informeren

13 januari 2022