Persberichten & standpunten

Op deze pagina zijn alle persberichten en standpunten die KWF de afgelopen jaren heeft gepubliceerd terug te vinden. Kies eerst of je een persbericht of een standpunt wil zoeken, selecteer dan een categorie of jaartal, zodat je de juiste pagina kunt openen.

Noodoproep KWF & Taskforce Oncologie: steun de zorg!

24 november 2021

KWF en de Taskforce Oncologie roepen alle Nederlanders op om zich aan de coronamaatregelen te houden en zich optimaal te laten vaccineren (als het kan). Zo kunnen we samen helpen de zorg toegankelijk te houden voor iedereen.

Opbrengst collecteweek KWF Kankerbestrijding 2021: € 5.882.811

17 november 2021

De nationale KWF-collecteweek heeft dit jaar maar liefst € 5.882.811 opgebracht! Met dit prachtige bedrag wordt niet alleen levensveranderend onderzoek gefinancierd, maar zet KWF zich ook in voor een beter leven voor iedereen die leeft met en na kanker.

Tatoeages en kankerrisico

06 oktober 2021

Het kankerrisico van tatoeages is klein, maar niet verwaarloosbaar. Wil je een tatoeage? Lees dan eerst het advies van KWF.

Borstkankermaand: ken je borsten

01 oktober 2021

Helaas krijgt nog steeds 1 op de 7 vrouwen te maken met borstkanker. Hoe eerder de symptomen van borstkanker worden onderkend, hoe beter de behandelresultaten.

Zelftesten

21 september 2021

Het gebruik van zelftesten op kanker door mensen op eigen initiatief, buiten het bevolkingsonderzoek en zonder tussenkomst van een arts wordt door KWF afgeraden.