Persberichten & standpunten

Op deze pagina zijn alle persberichten en standpunten die KWF de afgelopen jaren heeft gepubliceerd terug te vinden. Kies eerst of je een persbericht of een standpunt wil zoeken, selecteer dan een categorie of jaartal, zodat je de juiste pagina kunt openen.

Borstkankermaand: ken je borsten

01 oktober 2021

Helaas krijgt nog steeds 1 op de 7 vrouwen te maken met borstkanker. Hoe eerder de symptomen van borstkanker worden onderkend, hoe beter de behandelresultaten.

KWF vervolgt strijd tegen schelden met kanker

29 juni 2021

Vanaf vandaag zijn #TegenKK shirts onderdeel van de game FIFA21. KWF werkt hiermee nauw samen met Bundled, een organisatie die wereldwijd professionele esporters vertegenwoordigt.

Carla van Gils treedt toe tot directie KWF

19 april 2021

Carla van Gils gaat vanaf 1 juni deel uitmaken van de directie van KWF Kankerbestrijding. Met haar toetreding is de tweehoofdige directie compleet. Zij is hiermee de opvolger van de in januari gepensioneerde Fred Falkenburg.

KWF: 30 miljoen euro voor onderzoek naar kanker

13 april 2021

KWF kent 30 miljoen euro toe aan 53 nieuwe onderzoeksprojecten in 13 verschillende instituten. De onderzoeken beslaan de gehele breedte van de kankerbestrijding: van immunotherapie tot palliatieve zorg en van borstkanker tot zeldzame kanker.