Persberichten & standpunten

Op deze pagina zijn alle persberichten en standpunten die KWF de afgelopen jaren heeft gepubliceerd terug te vinden. Kies eerst of je een persbericht of een standpunt wil zoeken, selecteer dan een categorie of jaartal, zodat je de juiste pagina kunt openen.

VIDEO: KWF financiert 51 nieuwe onderzoeken

22 september 2020

KWF kent 27 miljoen euro toe aan 51 nieuwe onderzoeksprojecten in 14 verschillende instituten. De onderzoeken beslaan de gehele breedte van de kankerbestrijding. Van vroege opsporing tot palliatieve zorg en van borstkanker tot schildklierkanker.

KWF collecteert op 1,5 meter

25 augustus 2020

Vanaf zondag start de nationale collecteweek van KWF Kankerbestrijding. Tussen 30 augustus en 5 september halen 80.000 vrijwilligers geld op voor kankeronderzoek, preventie, en een betere kwaliteit van leven.

Collecteweek KWF gaat ondanks corona door

18 juni 2020

De collecteweek van KWF Kankerbestrijding zal dit jaar ondanks de pandemie doorgang vinden. Er zijn verschillende manieren om op een veilige manier, voor donateur en collectant, geld op te halen voor kankerbestrijding.

KWF introduceert voor alle thuisblijvers de KWF Thuismarathon

02 mei 2020

Duizenden sportievelingen kunnen niet wandelen, fietsen, hardlopen of zwemmen. Om hen en kankerpatiënten een hart onder de riem te steken, organiseert KWF Kankerbestrijding de KWF Thuismarathon. Vanaf zaterdag 2 mei is de inschrijving geopend. 

KWF steunt onderzoek naar corona bij kankerpatiënten

29 april 2020

Er komt een onderzoek waarin gegevens worden verzameld van kankerpatienten die ook corona hebben, om de vraag te beantwoorden hoe ze zo goed mogelijk behandeld kunnen worden. Het onderzoek is een initiatief van het Erasmus en wordt gefinancierd door KWF.