Persberichten & standpunten

Op deze pagina zijn alle persberichten en standpunten die KWF de afgelopen jaren heeft gepubliceerd terug te vinden. Kies eerst of je een persbericht of een standpunt wil zoeken, selecteer dan een categorie of jaartal, zodat je de juiste pagina kunt openen.

Standpunt longkankerscreening

14 juni 2022

Er zijn bewijzen dat een bevolkingsonderzoek naar longkanker een gunstig effect heeft op de overleving en maatschappelijke impact van de ziekte. KWF wil graag dat de voor- en nadelen en haalbaarheid van longkankerscreening wordt onderzocht in een adviestraject van de Gezondheidsraad.

Alcohol en kanker

02 mei 2022

Het drinken van alcohol vergroot het risico op veel vormen van kanker. 8% van alle gevallen van kanker in Nederland is gerelateerd aan alcohol.

Oproep stoppen verkoop tabaksproducten

22 maart 2022

KWF roept samen met tientallen belanghebbenden op om de verkoop van tabaksproducten in supermarkten, gemakszaken en tankstations per direct te stoppen. Zij vragen deze sectoren om hun verantwoordelijkheid te nemen en echt te staan voor de gezondheid van hun klanten

Standpunt alternatieve behandelwijzen

12 februari 2022

KWF adviseert mensen met klem om altijd naar een reguliere arts te gaan voor de juiste diagnose en behandeling van kanker. Wanneer kankerpatiënten alleen een alternatieve behandeling volgen, kan dat leiden tot grote gezondheidsrisico's. De kans op terugdringen van de ziekte en/of langdurige, ziektevrije overleving kan kleiner worden.

Ontwikkelingen rondom corona en kankerzorg

23 december 2021

De coronapandemie heeft soms ook gevolgen voor de zorg voor kankerpatiënten. Bijvoorbeeld de uitstel van reguliere zorg is zorgelijk. En hoe zit het met de aangescherpte regels en mantelzorg? In alle gevallen is ons advies: Houd je aan de coronamaatregelen.

Tatoeages en het risico op kanker

06 oktober 2021

Het kankerrisico van tatoeages is klein, maar niet verwaarloosbaar. Wil je een tatoeage? Lees dan eerst het advies van KWF.