Persberichten & standpunten

Op deze pagina zijn alle persberichten en standpunten die KWF de afgelopen jaren heeft gepubliceerd terug te vinden. Kies eerst of je een persbericht of een standpunt wil zoeken, selecteer dan een categorie of jaartal, zodat je de juiste pagina kunt openen.

Ontwikkelingen rondom corona en kankerzorg

23 december 2021

De coronapandemie heeft soms ook gevolgen voor de zorg voor kankerpatiënten. Bijvoorbeeld de uitstel van reguliere zorg is zorgelijk. En hoe zit het met de aangescherpte regels en mantelzorg? In alle gevallen is ons advies: Houd je aan de coronamaatregelen.

Tatoeages en het risico op kanker

06 oktober 2021

Het kankerrisico van tatoeages is klein, maar niet verwaarloosbaar. Wil je een tatoeage? Lees dan eerst het advies van KWF.

Zelftesten

21 september 2021

Het gebruik van zelftesten op kanker door mensen op eigen initiatief, buiten het bevolkingsonderzoek en zonder tussenkomst van een arts wordt door KWF afgeraden.

Bodyscan

21 september 2021

De potentiële nadelen van bodyscans (zoals overdiagnose, overbehandeling en onnodige psychische belasting) wegen voor KWF Kankerbestrijding zwaarder dan de potentiële voordelen.

Luchtverontreiniging

30 juli 2021

Luchtverontreiniging is een risicofactor voor kanker. Ongeveer 11% van alle longkankersterfte wordt veroorzaakt door luchtverontreiniging.

Cannabis(olie)

04 mei 2021

​Cannabis is de Latijnse naam voor hennep. Al sinds de oudheid staat de plant in de belangstelling vanwege de psychische en lichamelijke effecten.

Zelfonderzoek

08 april 2021

Ken je lichaam en wees alert op veranderingen en klachten. Raadpleeg bij twijfel altijd een arts.