Ride for the Roses komt naar Drenthe

Ride for the Roses

De inschrijving voor de 23e editie van het fietsevenement Ride for the Roses werd vandaag op ludieke wijze geopend op het TT Circuit in Assen. Marco Out (burgemeester van Assen), Vivian Aafjes (KWF Kankerbestrijding) en Gerald de Haan (kankeronderzoeker UMCG) passeerden als eerste fietsers de start van het TT Circuit Assen. 

Op 27 september worden duizenden fietsers verwacht aan diezelfde start. Zij halen met hun deelname geld op en dragen daarmee bij aan de versnelling in kankeronderzoek. Men kan verschillende routes van 10, 25, 50 of 100 kilometer fietsen door Drenthe. Dit maakt het evenement geschikt voor heel fietsend Nederland.

Annebel Schipper, woordvoerder KWF, is verheugd en dankbaar dat de provincie Drenthe als gastheer dient. “Drenthe, dé fietsprovincie van Nederland, biedt een uniek decor voor de Ride for the Roses. Niet alleen is het landschap een cadeau voor het oog, de diverse routes starten allen op het TT Circuit Assen. Daar waar normaliter alleen raceauto’s en motoren over de baan mogen, zullen nu duizenden fietsers hun spoor op het asfalt achterlaten.” 

14 februari 2020