Lampionnenactie KWF komt naar het Olympisch Stadion

Vrouw op kantoor met collega's

KWF Kankerbestrijding organiseert in de decembermaand voor de vierde keer de lampionnenactie: Nederland geeft licht. Op maandag 9 december wordt in het Olympisch Stadion in Amsterdam de aftrap gegeven. Tijdens de kick-off worden de eerste lampionnen verlicht door bekende Nederlanders: Winston Gerschtanowitz, Leonie ter Braak, Gordon, Anouk Smulders, Giel Beelen, Maik de Boer, Monic Hendrickx, Roy Donders, Connie Witteman, Dennis Wilt, Ruud Feltkamp, Gijs Staverman en Kim Lammers. Ook Carlo Boszhard werkt mee aan deze actie.

Carlo Boszhard met zijn lampion voor alle kinderen.

Er zal een hart van duizenden handgeschreven lampionnen branden voor iedereen die met kanker te maken heeft. De jaarlijkse actie van KWF is bedoeld om iedereen aan het einde van het jaar een hart onder de riem te steken en geld op te halen om de kans op kanker te verkleinen, de kans op genezing te vergroten en de kwaliteit van leven te verbeteren. 

1 op de 3 Nederlanders krijgt kanker. Een ingrijpende ziekte die het leven van patiënten en hun naasten volledig op z’n kop zet. Daarom geeft Nederland op 29 december licht voor iedereen die met kanker te maken heeft. Eerder zijn de Afsluitdijk, het Middelpunt van Nederland (bij Lunteren) en Paleis Soestdijk verlicht door duizenden lampionnen. Dit jaar is de locatie het Olympisch Stadion in Amsterdam. Koningin Wilhelmina richtte KWF 70 jaar geleden op en had de viering hiervan in het Olympisch Stadion. 

Mensen die een lampion gedoneerd hebben, zijn welkom om aanwezig te zijn op 29 december om het hart van lampionnen te bekijken. Geef ook licht, doneer een lampion. Samen of alleen. Ga naar kwf.nl/geeflicht.

Dit jaar zal het ontbrandingsmoment op 29 december om live worden uitgezonden op SBS 6 om 18:30 uur.