KWF Munt ter ere van het 70-jarig bestaan van KWF

KWF-munt

HKH Prinses Beatrix verrichtte 31 augustus de ceremoniële Eerste Slag van de munt in het bijzijn van mensen die kanker hebben of hebben gehad, kankeronderzoekers en meerdere generaties collectanten. 

'Het is een enorme eer dat Prinses Beatrix deze munt slaat voor ons 70-jarig bestaan. KWF is opgericht door Koningin Wilhelmina en Prinses Beatrix is sinds 1980 onze beschermvrouwe. Daar zijn we heel trots op. Namens iedereen die KWF een warm hart toedraagt, wil ik iedereen heel hartelijk bedanken.'

 

- Johan van de Gronden

HKH Prinses Beatrix verrichtte de Eerste Slag op de geboortedag van haar grootmoeder en oprichtster van KWF, Koningin Wilhelmina. De ceremoniële Eerste Slag van de munt is tevens de aftrap van de 70e KWF-collecteweek. Van 1 t/m 7 september halen 80.000 collectanten geld op voor meer kankeronderzoek, voor preventie en voor een betere kwaliteit van leven voor mensen die ziek zijn, of ziek zijn geweest.

Verkrijgbaarheid, prijs en oplage

De munt in mooie coincard vertelt het verhaal van 70 betekenisvolle jaren van KWF. Het portret van Koningin Wilhelmina siert de voorzijde van de munt. De beeltenis van Wilhelmina op de gulden is hiervoor de inspiratie geweest. Op de keerzijde bevindt zich het logo van KWF Kankerbestrijding, dat ‘groeit’ als een spiraalvormige schelp. Dit ontwerp staat symbool voor de groei en vooruitgang in 70 jaar kankerbestrijding.

De Koninklijke Nederlandse Munt is erg trots op deze samenwerking met KWF.

' Iedereen kent wel iemand die kanker heeft, of gehad heeft. Wij vinden het dan ook waardevol hier een product voor uit te brengen en een steentje bij te dragen aan de bestrijding van kanker'.'

 

- Stephan Satijn, muntmeester van de Koninklijke Nederlandse Munt

De KWF Munt is exclusief geslagen door de Koninklijke Nederlandse Munt en is geen wettig betaalmiddel. De verkoopprijs van de coincard inclusief munt bedraagt € 12,50 inclusief BTW. Er zijn slechts 7.000 exemplaren geslagen.

De munt is verkrijgbaar via www.knm.nl/kwf

01 september 2019