KWF lanceert op internationale Knuffeldag de knuffel Hug

Meisje met Hug

Op Internationale Knuffeldag, dinsdag 21 januari, lanceert KWF Hug. Deze knuffel doet niets liever dan knuffelen. De opbrengst draagt bij aan kankeronderzoek. Internationale Knuffeldag werd bedacht door de Amerikaanse dominee Kevin Zaborney. Het werd voor het eerst gevierd in 1986. Het idee achter deze dag is om familie en vrienden vaker te knuffelen. 

Het geven of krijgen van een knuffel biedt troost, maakt blij, voelt goed, verlaagt stress. Met een deel van de opbrengst van de verkoop van Hug financiert KWF vooruitgang om de kans op kanker te verkleinen, de kans op genezing te vergroten en de kwaliteit van leven van mensen met of na kanker te verbeteren.

Hart van Nederland-presentatrice Mirella van Markus zet zich al jaren in als vriend van KWF. “Ik heb helaas van dichtbij gezien wat kanker met mensen doet. Niet alleen diegene die ziek is, maar kanker raakt ons allemaal. De Hug biedt troost en warmte en levert ook nog geld op voor kankeronderzoek. En ik vind hem ook heel schattig.”

Bij verschillende kankerinstituten en ziekenhuizen is vandaag de Hug geïntroduceerd, zodat mensen die met kanker te maken hebben, de knuffel als eerste kunnen zien. 

20 januari 2020