KWF introduceert interactieve game over zonbescherming bij Corpus

Ipads met zonbeschermingsgame bij Corpus.

Al spelend leren over zonbescherming

Morgen beginnen de vakanties in Midden Nederland en met dit zonnige weer blijven vele Nederlanders in eigen land. KWF Kankerbestrijding introduceert daarom een nieuwe presentatie ‘Smeren, Kleren, Weren’ in CORPUS in Oegstgeest. In het interactieve gedeelte na de ‘reis door de mens’ spelen kinderen een vernieuwende game, waarmee je leert hoe je je kunt beschermen tegen de zon.

De game bestaat uit een grote strandtent met drie schermen waarop - in diverse dagelijkse situaties - poppetjes tevoorschijn komen die onder invloed van de zon langzaam verkleuren. Door middel van onder andere zonnebrandcrème, parasols en zonwerende kleding kun je de poppetjes beschermen. Uiteindelijk gaat het erom dat je zoveel mogelijk poppetjes beschermt door te Smeren, Kleren, Weren.

Het is nog steeds nodig om hier aandacht voor te vragen, want uit onderzoekcijfers van Kantar Public in opdracht van KWF blijkt dat 30% van de Nederlandse kinderen tussen 4 en 12 jaar minstens één keer is verbrand gedurende de zomermaanden van 2017.

Huidkanker is de meeste voorkomende vorm van kanker in Nederland. In 2017 kregen 55.000 mensen de diagnose. UV-straling, en met name verbranding door de zon, heeft een grote invloed op het ontstaan van huidkanker. Vooral bij kinderen, wanneer zij verbranden is het risico op het krijgen van huidkanker vele malen groter. Daarom heeft KWF Kankerbestrijding deze presentatie in samenwerking met CORPUS ‘reis door de mens’ gemaakt om kinderen en hun ouders bewust te maken van de gevaren van de zon.

Voor meer informatie over zonbescherming en de presentatie bij CORPUS ‘reis door de mens’ ga naar www.kwf.nl/zonnen 

Terug naar het overzicht