KWF geeft vakantiezon-advies op veerboot Texel

Zonnebrandcreme

DEN HELDER - Bijna de helft van Nederlanders (46%) is de afgelopen 12 maanden minimaal 1x verbrand in de zon. Dit gebeurde in de meeste gevallen (49%) tijdens de vergeten zonmomenten zoals sporten, fietsen of wandelen. Dit blijkt uit een onderzoek van Kantar uitgevoerd in opdracht van KWF Kankerbestrijding. Het percentage Nederlanders dat verbrandde in een jaar is met 10% gestegen ten opzichte van 2017.

Voor KWF Kankerbestrijding zijn deze cijfers aanleiding om bij de start van de zomervakantie aandacht te vragen voor het belang van zonbescherming. Het insmeerteam van KWF was vrijdag aanwezig op de boot en gaf door middel van een vakantiequiz zonadvies aan passagiers. “Op een leuke en laagdrempeliger manier willen we vakantiegangers bewust maken van het belang van insmeren. Net zoals je twee keer per dag je tanden poetst en je het stoelriempje van je kinderen altijd vastmaakt, zou insmeren tegen verbranding ook een standaard handeling moeten zijn,” legt Bert van Plateringen van KWF uit.

KWF UV-radar

Via een speciale app kan gezien worden welke zonkracht er voor de komende dagen voorspeld is. Bovendien kun je met de app een persoonlijk zonadvies krijgen. KWF Kankerbestrijding adviseert om vanaf zonkracht 3 iedere twee uur te smeren.

Meest voorkomende kankersoort

Huidkanker is met meer dan 60.000 gevallen per jaar de meest voorkomende vorm van kanker in Nederland. In de meeste gevallen wordt huidkanker veroorzaakt door uv-straling: Verbranding of lange tijd overmatige blootstelling aan de zon zijn bekende veroorzakers van huidkanker.

VVV Texel

"Als promotiebureau van Texel stimuleert VVV Texel dat onze gasten het eiland optimaal ontdekken en genieten van onze prachtige natuur en gezonde omgeving. Daarbij vinden we het van groot belang dat gasten zichzelf goed beschermen tegen externe factoren, zoals de zon, en daarmee ondersteunen we deze actie van KWF ten zeerste," aldus Frank Spooren, directeur VVV Texel.

27 augustus 2019