KWF en Dennis Wilt lanceren wereldwijde UV-radar

Weerman Dennis Wilt voor de landkaart van Nederland.

Persoonlijk zonadvies voor vakantiegangers

  •  Lancering wereldwijde KWF UV-radar door Dennis Wilt
  • Gratis zonnebrandcrème en petjes voor vakantiegangers bij grensovergang Hazeldonk
  • 30% van de kinderen afgelopen zomer verbrand

KWF Kankerbestrijding en RTL weerman Dennis Wilt lanceren op de eerste zomervakantiedag de KWF UV-radar, een nieuwe app die vakantiegangers overal ter wereld van een persoonlijk zonadvies voorziet op basis van zonkracht en huidtype. Bij de grensovergang Hazeldonk deelt KWF ter gelegenheid van de lancering zonnebrandcrème en petjes uit om vakantiegangers bewust te maken van de gevaren van zonverbranding. Uit onderzoekcijfers van Kantar Public in opdracht van KWF blijkt dat 30% van de Nederlandse kinderen tussen 4 en 12 jaar minstens één keer is verbrand gedurende de zomermaanden van 2017.

De KWF UV-radar geeft een persoonlijk zonadvies op basis van de zonkracht en het huidtype van de gebruiker. De app is kosteloos beschikbaar gesteld door SAP Nederland, ProXcellence en Buienradar. RTL weerman Dennis Wilt lanceert de app vandaag officieel vanuit zijn studio. Dennis: “De hoogte van de zonkracht is heel bepalend voor de kans op verbranding. De KWF UV-radar maakt je hiervan bewust. Met behulp van deze handige app heb je altijd het juiste zonadvies bij de hand, waar ter wereld je ook bent.” De KWF UV-radar is vanaf vandaag beschikbaar via uvradar.kwf.nl en binnenkort ook in de Appstore.

Smeren, kleren, weren

Huidkanker is de meeste voorkomende vorm van kanker in Nederland. In 2017 kregen 55.000 mensen de diagnose. UV-straling, en met name verbranding door de zon, heeft een grote invloed op het ontstaan van huidkanker. Daarbij geldt: hoe vaker iemand in zijn leven is verbrand, hoe groter de kans op huidkanker. De kans op huidkanker verkleinen is simpel: smeren, kleren, en weren. Smeer je in met zonnebrandcrème, draag beschermende kleding en weer de zon.

Voldoende zonbescherming

Nederlandse kinderen tussen 4 en 12 jaar liepen afgelopen zomer het vaakst een verbranding op wanneer ze op het strand waren, gevolgd door een verbranding bij het zwembad en tijdens buitenactiviteiten zoals buitenspelen of sporten. Ook meer dan de helft van de ouders (53%) verbrandde afgelopen zomer minimaal één keer.

Terug naar het overzicht