KWF Collecteweek haalt € 5,8 miljoen op voor kankerbestrijding

twee euro in een collectebus

De 70e collecteweek van KWF Kankerbestrijding heeft € 5.846.566 opgebracht, dat is € 60.000 meer dan vorig jaar. Donaties via QR codes leverden ruim € 200.000 op, en daarmee is mobiel doneren doorgebroken. Johan van de Gronden, directeur KWF Kankerbestrijding, is trots: ‘Hulde aan de vrijwilligers en gulle gevers die tijd of geld hebben gegeven. Dankzij hun toewijding kunnen we iedereen die met kanker te maken krijgt, helpen met een betere behandeling en een betere kwaliteit van leven met of na kanker.’

Ruim 80.000 collectanten hebben geld ingezameld voor kankeronderzoek en hiermee is het de grootste collecte van Nederland. KWF Kankerbestrijding bestaat 70 jaar en de collecteweek, traditioneel in de eerste week van september, blijft een belangrijke steunpilaar als het gaat om het ophalen van geld.

Nieuwe manier van collecteren

Dit jaar was het ook mogelijk om te collecteren met een QR-code. Op maandagavond 18.50 uur werd er zoveel gescand (166 keer per minuut), dat het systeem de vele transacties niet kon verwerken. In totaal haalden collectanten met een QR code € 201.057 op. 

Uit onderzoek blijkt dat de collecte wordt gewaardeerd vanwege het eenmalige en anonieme karakter van de gift. Dat is met een gift via de QR-code ook gegarandeerd.    

10 december 2019