KWF collecteert op 1,5 meter

compilatie van kwf afbeeldingen

AMSTERDAM, 25 augustus 2020 – Vanaf zondag start de nationale collecteweek van KWF Kankerbestrijding. Tussen 30 augustus en 5 september halen 80.000 vrijwilligers geld op voor kankeronderzoek, preventie, en een betere kwaliteit van leven. Vanwege het coronavirus gebeurt dat in aangepaste vorm. Zo houden collectanten altijd 1,5 meter afstand, en behalve een donatie met contant geld in de collectebus kunnen mensen ook via een QR-code doneren.

De QR-code staat afgebeeld op de collectebus en op een donatiekaart, die de collectanten huis-aan-huis in de brievenbus doen. De gever kan deze code scannen met zijn mobiele telefoon en zo contactloos een gift overmaken. Sommige collectanten gaan niet langs de deur, maar halen geld op via WhatsApp. Via de link in het appje kan er anoniem en eenmalig gedoneerd worden.

Belangrijker dan ooit
Dankzij deze maatregelen kan de nationale collecteweek van KWF ook in coronatijd op een veilige manier plaatsvinden. “Daar zijn we ontzettend blij mee, want de collecte is dit jaar belangrijker dan ooit”, zegt KWF-directeur Johan van de Gronden. “Kanker ontwricht je leven, zeker in deze tijd. Bovendien zijn tientallen miljoenen euro’s minder beschikbaar voor kankeronderzoek, doordat wandelevenementen als KWF Samenloop, de fietstocht Ride for the Roses en de Elfstedenzwemtocht zijn afgelast. Geld voor levensreddend onderzoek is daarom hard nodig, voor patiënten van nu en in de toekomst.”

Drive-in collecte
NPO Radio 2 steunt ook dit jaar de collecteweek van KWF. Van maandag 31 augustus tot en met vrijdag 4 september maken de dj’s 100 uur radio vanuit de speciale drive-in locatie, De Scheg in Deventer. Luisteraars kunnen vanuit hun auto een donatie doen bij collectanten van KWF. Ook artiesten en dj’s van NPO Radio 2 staan regelmatig aan het geef-loket.

25 augustus 2020