Grootste wielerpeloton van Nederland keert terug naar Zeeland: inschrijving Ride for the Roses nu geopend

Ride for the Roses

De inschrijving van Ride for the Roses wordt op donderdag 14 februari op ludieke wijze geopend in het hartje van Goes. Vrijwilligers delen rozen uit en wethouder Derk Alssema plaatst een Ride for the Roses-fiets die symbool staat voor de duizenden fietsers die zullen deelnemen. Op 15 september 2019 vindt het jaarlijkse fietsevenement Ride for the Roses plaats in Goes. Hiermee keert de Ride na succesvolle edities in 2008 en 2014 terug naar Zeeland. De deelnemers van dit evenement halen geld op voor KWF Kankerbestrijding.

KWF Kankerbestrijding-directeur Johan van de Gronden is verheugd: "Zeeland heeft de afgelopen jaren bewezen een uitstekende gastheer van dit evenement te zijn. Ik ben heel blij dat Goes de Ride verwelkomt."

Grootste wielerpeloton van Nederland 

De Ride for the Roses is hét fietsevenement voor jong en oud. Met één gemeenschappelijk doel: een versnelling in kankeronderzoek teweegbrengen. Of je nu 10 kilometer fietst op een stadsfiets met je kinderen, of 100 kilometer aflegt op je racefiets in het grootste peloton van Nederland, iedereen kan meedoen. Samen, op weg naar een wereld waarin niemand meer sterft aan kanker. 

Routes vernoemd naar bijzondere deelnemers

Nieuw dit jaar zijn de routes die vernoemd zijn naar bijzondere deelnemers. Zo is de 100 kilometer de Theo Schouwenaar-route, de Goesenaar die in 2008 en 2014 actief betrokken was bij de organisatie van het evenement in Goes. In 2012 kreeg Theo zelf kanker en met nieuw onderzoek is er tot twee keer toe een nieuw medicijn voor longkanker ontwikkeld waar hij veel baat bij heeft gehad. Helaas bleek de afgelopen zomer dat de tumor zich weer verder ontwikkeld had. Hij is enorm trots als ambassadeur van de route: ‘Ik hoop natuurlijk op de dag dat mijn arts belt om te vertellen dat er door onderzoek voor de derde keer een nieuw medicijn voor mij is.’       

Inschrijven kan via www.ridefortheroses.nl

02 september 2019