Collecteweek KWF gaat ondanks corona door

Jongetje met collectebus

Op veilige manier voor donateur en collectant

De collecteweek van KWF Kankerbestrijding zal in 2020 ondanks de pandemie doorgang vinden. Er zijn verschillende manieren om op een veilige manier, voor donateur en collectant, geld op te halen voor kankerbestrijding. Het collecteren zal uiteraard voldoen aan de dan geldende RIVM-richtlijnen. Als collectanten liever niet fysiek langs de deuren gaan, is er ook de mogelijkheid om een online collecte te houden. Directeur van KWF Johan van de Gronden: `KWF is hard geraakt door de coronacrisis. Er zijn dit jaar tientallen acties en evenementen gecancelled en met de collecteweek kunnen we eindelijk weer persoonlijk in contact komen met iedereen die de patiënt wil steunen. De collecteweek is van groot belang voor patiënten van nu en in de toekomst en daarom kiezen we ervoor om de collecteweek in aangepaste vorm door te laten gaan.

Veilig collecteren

Goede doelen hebben er de afgelopen maanden voor gekozen om tijdelijk niet meer langs de deuren te gaan met een collectebus, in afwachting van de ontwikkelingen van het coronavirus en voorschriften van het RIVM. In deze periode is onderzocht hoe de collecte op een veilige manier doorgang kan vinden, bijvoorbeeld door voldoende afstand te houden. Behalve een donatie met contant geld is het ook mogelijk om contactloos via een QR-code te doneren. Uit onderzoek blijkt dat de huis-aan-huis collecte de meest populaire manier van geven aan een goed doel is: het is eenmalig, er is persoonlijk contact en de gift is anoniem. 

Corona en KWF 

De coronacrisis heeft kankerpatiënten hard geraakt. Mensen met een zwakke gezondheid behoren tot de risicogroep, behandelingen en diagnoses zijn uitgesteld en kankeronderzoek heeft vertraging opgelopen. Ook hebben patiënten grote zorgen over hun gezondheid.  

Nieuwe collectanten kunnen zich aanmelden via kwf.nl/collecte

18 juni 2020