Alle ambassadeurs

Don Diablo A Better Future Tour
DJ/Producer Don Diablo doneert de opbrengst van zijn 'A Better Future Tour' aan KWF

Zij zetten zich belangeloos in om te ondersteunen bij onze missie om kanker een halt toe te roepen

Met trots presenteren wij de ambassadeurs van KWF Kankerbestrijding:

Don Diablo

Muziekproducer en DJ Don Diablo zet zich in voor KWF Kankerbestrijding. Op 7 maart 2019 startte de Europese tour van Don Diablo. De opbrengsten van de ticketverkoop van deze tour doneerde hij volledig aan KWF. 

In de afgelopen jaren verloor Don Diablo verschillende mensen aan kanker, waaronder zijn vader. Don:

Als je van zo dichtbij hebt meegemaakt wat de ziekte kan doen (...), dan wil je eigenlijk niet anders dan bijdragen aan een betere toekomst."

Fidan Ekiz

Programmamaker en journalist Fidan Ekiz zet zich in voor KWF Kankerbestrijding. In haar omgeving ziet zij dat er nog weinig bekend is over kanker. Fidan:

In de Turkse gemeenschap is kanker nog steeds een taboe. Je moet er gewoon over kunnen praten vind ik."

Ruud Feltkamp

Acteur, dj en presentator Ruud Feltkamp zet zich al langer in voor KWF. Hij is donateur, collectant, actievoerder en Vriend van KWF. Sinds 2017 is hij ook het gezicht van Ren tegen kanker, het hardloopinitiatief van KWF Kankerbestrijding. Ruud:

​"1 op de 3 krijgt kanker (...) liever dat ik nu mijn steentje bij kan dragen, (...) dan wanneer het te laat is."

Roelof Hemmen

Presentator Roelof Hemmen zet zich in voor KWF Kankerbestrijding:

"Ik ben betrokken bij KWF omdat ik vind dat we heel goed moeten zorgen voor mensen met kanker."

Mirella van Markus

Programmamaker en presentatrice van Hart van Nederland Mirella van Markus kreeg al op verschillende manieren te maken met kanker in haar omgeving:

"Je hebt eigenlijk meteen een supermachteloos gevoel, want je kunt niets. Je probeert er voor ze te zijn. Een heel concrete manier is dan toch om met elkaar geld in te zamelen voor KWF." 

Gijs Staverman

NPO Radio 2-dj Gijs Staverman is 3 jaar geleden gestopt met roken. Na 32 jaar verslaafd te zijn, vond hij het genoeg. Hij zet zich al langer in voor de campagne ‘Stoptober’ waarbij er wordt opgeroepen om in oktober niet te roken. Als Vriend van KWF wil hij zich nog meer inzetten op (rook)preventie. Staverman:

Ik wil mensen inspireren om de sigaret te laten liggen. Want ik gun het mensen zo om te stoppen met roken".

Fien Vermeulen

Fien Vermeulen is nieuwslezeres bij Qmusic. In 2012 kreeg ze de diagnose lymfeklierkanker. Ze wil zich als ervaringsdeskundige richten op de psychosociale zorg tijdens en na kanker. Vermeulen:

Ik wil aan anderen laten zien dat het oké is om ondanks al je optimisme en strijdlust verdrietig te zijn als de dingen niet gaan zoals je wilt. Dat sterk zijn niet betekent dat je niet geen verdriet mag hebben. Dat kan echt naast elkaar bestaan".

Dennis Wilt

Dennis Wilt - meteoroloog bij RTL 4 – vindt het belangrijk dat KWF hulp biedt bij vragen over kanker. Zijn dochter kreeg op jonge leeftijd leukemie, maar gelukkig gaat het nu goed met haar. Dennis:

Toen de kinderarts leukemie vaststelde, gingen er direct zo veel vragen door ons hoofd. En niet alleen bij ons als ouders, maar ook bij onze familie en vrienden. Ik kan niet genoeg benadrukken hoe belangrijk het is om ergens met deze vragen terecht te kunnen. En om je ervaringen te delen met lotgenoten".

Toneelgroep Amsterdam

Toneelgroep Amsterdam hoort tot de boegbeelden van de Nederlandse kunst in binnen- en buitenland. Het is een gedreven en veelzijdig team waarbij verbinding maken met het brede publiek centraal staat. Iets dat zij gemeen hebben met KWF en de basis is voor deze bijzondere samenwerking.

Adjunct directeur van Toneelgroep Amsterdam (TA) Wouter van Ransbeek:

Toneelgroep Amsterdam brengt theater op het scherpst van de snede, over leven en dood (...) Wij willen er als gezelschap ook zijn voor iedereen die in een onveilige omgeving met deze impactvolle emoties geconfronteerd worden."