Vraag Vandaag thema borstkanker

Alles over borstkanker in Vraag Vandaag

KWF Kankerbestrijding en Pink Ribbon zonden op maandag 1 oktober de derde editie van Vraag Vandaag uit.  In dit online live-programma vertelden wij je alles over de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van borstkankeronderzoek en -behandelingen en werden de meest voorkomende feiten en fabels over borstkanker besproken met deskundigen. Het programma werd gepresenteerd door Mirella van Markus.

Terugkijken

De uitzending van Vraag Vandaag over borstkanker gemist? Kijk de uitzending hier terug!

In deze aflevering van Vraag Vandaag

Jelka van Houten op stage bij prof. dr. Van der Wall

Jelka van Houten en Prof. Elsken vd Wall

Jelka van Houten, actrice, bezoekt prof. dr. Elsken van der Wall en haar team die een innovatieve methode hebben ontwikkeld die tumoren in de borst vernietigen zonder te hoeven snijden. Zo heeft de rest van het lichaam geen last van de hogere dosis chemo wat hopelijk minder bijwerkingen geeft.

Igone de Jongh op stage bij prof. dr. Würdinger

Igone de Jongh op stage

Balletdanseres Igone de Jongh bezoek prof. dr. Tom Würdinger. De aandacht van prof. dr. Würdinger gaat uit naar het onderscheid tussen kanker en andere aandoeningen, zoals ontstekingen: “We willen natuurlijk geen ruis in de test.”

De meest voorkomende kanker bij vrouwen

Foto van Saskia

1 op 7 vrouwen krijgt borstkanker in Nederland. Dat zijn jaarlijks meer dan 14.500 vrouwen. Het is daarmee de meest voorkomende soort kanker bij vrouwen. KWF zet in op betere behandelingen, vroege ontdekking en een zo hoog mogelijke overlevingskans.

1 op de 7

Pink Ribbon logo

In Nederland krijgt 1 op de 7 vrouwen de diagnose borstkanker. Dankzij de verkoop van o.a. de Pink Ribbon Armband worden wetenschappelijke onderzoeken en projecten op het gebied van behandeling, nazorg en langetermijneffecten van borstkanker gefinancierd.

Kanker.nl

beeld en logo kanker.nl

Op kanker.nl vind je meer informatie over borstkanker. Ook kun je in contact komen met andere patiënten. Vragen stellen kan aan de Kanker.nl Infolijn: 0800 - 022 66 22.

Eerdere edities Vraag Vandaag

Logo vraag vandaag

KWF heeft meerdere edities van Vraag Vandaag gemaakt. Onder andere in het teken van zonnen en Wereldkankerdag 2018. Heb je deze uitzendingen gemist? Je kunt ze allemaal terugkijken!