Podcast

Beluister alle afleveringen hieronder

Hoe ziet de toekomst van de kankerbestrijding er uit? ​Wat zijn de persoonlijke drijfveren van een onderzoeker? En hoe pak je het leven weer op na kanker te hebben gehad?Presentator Roelof Hemmen, vriend van KWF, hoopt via een uiteenlopende groep gasten antwoord te krijgen op deze en andere prangende vragen. ​

Bestuurder Johan van de Gronden

Johan van de Gronden is samen met Fred Falkenburg sinds half 2018 bestuurder van KWF. Het duo heeft duidelijke plannen voor de toekomst. Hoe ziet die toekomst van kankerbestrijding er uit? Welke nieuwe ontwikkelingen kunnen we verwachten? En hoe wil KWF Kankerbestrijding daarin meegaan? 

Beluister deze aflevering​ (Spotify)​


Staatssecretaris Paul Blokhuis 

Als staatssecretaris van Volksgezondheid maakt Paul Blokhuis zich vanaf het begin af aan niet populair bij tabaksfabrikanten. Volgens hem mag een pakje sigaretten rustig 10 euro of meer kosten. Voor dat soort maatregelen heb je natuurlijk wel draagvlak nodig. In deze aflevering hoor je hoe dat proces is verlopen in het opstellen van het nieuwe preventieakkoord. 

Beluister deze aflevering​ (Spotify)


Onderzoeker Wilbert Zwart 

Wat is het laatste nieuws over genezing van borst- en prostaatkanker? Wie beter te vragen dan onderzoeker Wilbert Zwart, die hier zijn specialiteit van heeft gemaakt. In deze 30 minuten komt zijn onderzoek ter sprake, maar gaat het ook over zijn persoonlijke drijfveren. Hoe lang weet Wilbert al dat hij dit werk wilde gaan doen? Welke nieuwe doorbraken hoopt hij te behalen?  

Beluister deze aflevering​ (Spotify)Meer afleveringen volgen binnenkort.

​​​

Select the Component and add.
Close

De geschiedenis van KWF

Benieuwd​ naar de geschiedenis van KWF? Bekijk dan de tijdlijn met​ hoogtepunten van 1949 tot nu. 
Bekijk de hoogtepunten