Werken aan mijlpalen

In 1949 ontving Koningin Wilhelmina voor haar Gouden Regeringsjubileum omgerekend 1 miljoen Euro van de Nederlandse bevolking. Met dit geld werd Koningin Wilhelmina Fonds voor de Nederlandse Kankerbestrijding opgericht. Al meer dan 65 jaar werkt KWF samen met jou aan een wereld waarin niemand meer hoeft te overlijden aan kanker.

Geschiedenis van KWF Kankerbestrijding

KWF.nl > Over KWF > Geschiedenis van KWF Kankerbestrijding
Select the Component and add.
Close

Geschiedenis van KWF

De geschiedenis van KWF kent veel mooie momenten, indrukwekkende acties en wetenschappelijke mijlpalen. Bekijk hier een greep uit de hoogtepunten uit het bestaan van KWF. 

Tijdlijn van 1949 tot nu

Wetenschap werkt

Met trots kijken we terug op de mijlpalen die al bereikt zijn. En we kijken vooruit. Hoe zorgen we ervoor dat in de toekomst niemand meer overlijdt aan kanker? We blijven stappen maken om deze mijlpaal te bereiken.
Wat hebben we bereikt
Select the Component and add.
Close
Select the Component and add.
Close

Wat hebben we bereikt

Doorontwikkelen van Immunotherapie

Al in de 19e eeuw ontdekte men dat tumoren slonken als ze geïnfecteerd raakten. Helaas schoot de immunologische kennis tekort om dit te vertalen naar een bruikbare toepassing. Pas in 1975 slagen wetenschappers erin om kunstmatig antistoffen te kunnen maken. Dit leidt tot de ontwikkeling van een aantal succesvolle antistofmedicijnen tegen kanker. Professor Ton Schumacher: "Immunotherapie zit echt in een stroomversnelling, onderzoek gaat steeds sneller en kan zich ook op steeds meer kankervormen richten."

Select the Component and add.
Close