Hoe werven wij?

KWF.nl > Over KWF > Service > Hoe werven wij?
SamenLoop voor Hoop

Onze manieren van werving

KWF werft op verschillende manieren nieuwe donateurs, loterijspelers en vrijwilligers. Hieronder lees je meer over hoe, waar en waarom we werven.

Werving op straat en huis-aan-huis

Het direct aanspreken van mensen op straat of aan de deur is al jaren belangrijk om donateurs te werven. Het hele jaar door (behalve in september rondom de collecteweek) gaan enthousiaste jongens en meiden de straat op om donateurs te werven. Het werven gebeurt op werkdagen tot 21.00 uur, op zaterdag tot 20.00 uur en op zondag alleen in geopende winkelcentra. Verder is KWF ook regelmatig te vinden op diverse evenementen.
 
Bekijk hieronder de straatwerving planningen voor donateurs en deelnemers voor de KWF Loterij.
 
Bekijk hieronder de straatwerving planningen voor vrijwilligers.
 
Mocht er een plaats ontbreken in een van de planningen laat het ons dan weten via 0900 - 202 00 41 (€ 0,01/min op ma-vrij 9.00–18.00 uur). Let op: het gaat hier om reserveringen en niet om planningen die definitief worden uitgevoerd.

Hoe kan ik de straatwervers herkennen?

• Ze hebben altijd een rode of witte jas aan met het logo van KWF
• Ze vragen niet om geld. Ze vragen of je een formulier wil invullen voor een machtiging
• Soms hebben de teams een iPad bij zich, waarmee de gegevens worden vastgelegd

Voorlichting

Naast meer genezing en beter leven met kanker is ook preventie een belangrijk thema voor KWF. Tijdens het contact op straat vertellen we dan ook hoe kanker kan worden voorkomen. Op evenementen doen we dat bijvoorbeeld met onze 'insmeerbar', waar je je kunt laten insmeren met zonnebrandcrème. 

Werving per post

Vier keer per jaar krijgen donateurs een giftverzoek per post. In deze brief staan een onderzoek en een patiënt centraal. Daarbij geven we informatie over ons werk en ontwikkelingen op het gebied van kankerbestrijding. We versturen ook vier keer per jaar post naar spelers van onze KWF Loterij. Hierin staat informatie over ons werk, de te winnen prijzen en de mogelijkheid om (extra) loten te kopen.

Werving via de telefoon

We werven ook donateurs en loterijspelers via de telefoon. KWF benadert zowel bestaande als potentiële donateurs en loterijspelers. Externe partijen verzorgen deze acties gedurende het hele jaar, behalve tijdens de ‘collectestop’ (=2 weken voor aanvang en tijdens de collecteweek zelf). Natuurlijk werkt KWF volgens alle wettelijke bepalingen, zoals het ‘Bel-Me-Niet-Register’.
 

Select the Component and add.
Close

Kwaliteit van werving

KWF werkt met mensen die nieuwe donateurs op respectvolle wijze werven en legt de nadruk op het naleven van alle wet- en regelgeving en de gedragscodes van de brancheverenigingen. De wervers worden ook regelmatig getraind en gecontroleerd.

Contact

​Heb je vragen over werving of doneren? Neem gerust contact met ons op.

Contactgegevens