Samen sterker tegen kanker

KWF.nl > Over KWF > Samen sterker tegen kanker
Onderzoeker en patiënt naast elkaar

​​Er is nog veel te winnen als we samenwerken

 

Krachten bundelen

​Kanker kan effectiever worden bestreden door krachten te bundelen. KWF wil actief en intensief samenwerken met partijen die onze missiedoelen ondersteunen. Nationaal maar zeker ook internationaal: kanker is een wereldwijd probleem. We willen de komende jaren bijdragen aan het terugdringen van kanker als global disease. Dat doen we met organisaties als de Union for International Cancer Control (UICC), de Association of European Cancer Leagues (ECL), International Cancer Research Partnership (ICRP) en The European Network on Translational Cancer Research (TRANSCAN).
 

In partnerschap met patiënten

De invloed van (ex-)patiënten in alle geledingen van de organisatie wordt versterkt. KWF luistert naar hun ervaringen en betrekt mensen met kanker bij haar kernactiviteiten en bij de ontwikkeling van haar beleid. Hiervoor werken we samen met onze Patiënten Adviescommissie (PACO), kanker.nl, de Nederlandse Federatie van Kankerpatiëntenorganisaties (NFK) en alle (ex-)patiënten die hieraan willen bijdragen.
 

Partnerfondsen

Veel mensen steunen graag kankeronderzoek in hun eigen omgeving, bijvoorbeeld in het ziekenhuis waar je behandeld bent of onderzoek waar je arts bij betrokken is. Dankzij de samenwerking van KWF met 5 vooraanstaande medische centra in heel Nederland is dit mogelijk. Samen werven we extra geld voor meer kankeronderzoek in de regio.
 
Elk partnerfonds draagt het herkenbare 'partner van logo' van KWF Kankerbestrijding. Hierdoor weet je precies aan welk onderzoek jouw geld besteed wordt. Ook wordt hiermee de garantie gegeven dat het onderzoek van hoge kwaliteit is en bijdraagt aan ons doel: minder kanker, meer genezing en een beter kwaliteit van leven voor kankerpatiënten.
 
 

De partnerfondsen

Voor meer informatie over het steunen van kankeronderzoek in jouw regio verwijzen we je naar de websites van onze partnerfondsen:
 
Antoni van Leeuwenhoek Foundation – voor meer kankeronderzoek in het Antoni van Leeuwenhoek (Amsterdam)
 
Kankeronderzoekfonds Limburg – voor meer kankeronderzoek in het MUMC (Maastricht)
 
Radboud Oncologie Fonds – voor meer kankeronderzoek in het Radboudumc (Nijmegen)

Select the Component and add.
Close

KWF Beleidsvisie

Voor de komende 4 jaar heeft KWF een Beleidsvisie opgesteld met haar doelen en hoe deze te bereiken. Je kunt de Beleidsvisie hieronder downloaden (PDF, 2.78 MB).