Team KWF haalt € 126.104,83 op tijdens USP Marathon in Utrecht

KWF.nl > Over KWF > Team KWF haalt € 126.104,83 op tijdens USP Marathon in Utrecht
TEAM KWF

Opbrengst naar borstkankeronderzoek UMC Utrecht

19 maart 2017

​De hardlopers van Team KWF die deelnamen aan de Utrecht Science Park Marathon hebben 126.104.83 euro opgehaald voor kankeronderzoek. 215 deelnemers hebben vandaag verschillende afstanden gelopen door en rond Utrecht. Team KWF is het hardloopinitiatief van KWF Kankerbestrijding en bestaat inmiddels een jaar. De opbrengsten van de deelname aan de marathon gaan naar borstkankeronderzoek in het UMC Utrecht.

Medisch bioloog Patrick Derksen is verbonden aan het UMC Utrecht en doet onderzoek naar uitzaaiing van zogenaamd triple negatieve borstkanker, een agressieve kankersoort. Derksen is nu bezig met de laatste vertaalslag van uitkomsten uit eerder onderzoek naar toepassing bij patiënten en heeft daar de opbrengsten van Team KWF hard bij nodig: "Het zou fantastisch zijn als deze grote groep vrouwen die jaarlijks door deze vorm van borstkanker wordt geraakt, een beter vooruitzicht kan worden geboden".

Deelnemers van Team KWF gaan hun eigen sportieve uitdaging aan om geld op te halen voor belangrijk kankeronderzoek. Met de steun en support van de hele groep kan iedere deelnemer zijn eigen prestatie neerzetten. Team KWF doet mee aan verschillende hardloop events, zoals de Marathon van Leiden op 21 mei en de Dam tot Damloop op 17 september

Meer informatie over team KWF is te vinden via www.teamkwf.nl

Fotobijlage: Evelien de Bruijn (SBS), Ruud Feltkamp (GTST), onderzoeker Patrick Derksen, Annemarieke Gottmer (KWF) Fotograaf: Erwin KessingSelect the Component and add.
Close

Woordvoerder(s)

Terug naar het overzicht