Nederland staat op tegen kanker 2018

KWF.nl > Over KWF > Nederland staat op tegen kanker 2018
Marlijn Weerdenburg

​Actrice Marlijn Weerdenburg loopt mee met de avondrun van Nederland staat op tegen kanker.

Arjen Robben, Caro Emerald, Anita Witzier, Peter R. de Vries, Marlijn Weerdenburg, Maan en Caroline Tensen in grote AVROTROS NPO 1 liveshow voor KWF Kankerbestrijding

16 maart 2018

​Op dinsdag 29 mei presenteert Caroline Tensen voor de tweede keer vanaf het Waagplein in Alkmaar de liveshow ‘Nederland staat op tegen kanker’ voor KWF Kankerbestrijding. “Ik voel me vereerd om dit programma te mogen maken, omdat we met elkaar het verschil kunnen maken.’’ aldus Tensen. Onbekende en bekende Nederlanders komen in actie en delen hun persoonlijke ervaring met kanker: van (ex-)patiënten en wetenschappers tot bekende artiesten als Caro Emerald en Maan. Arjen Robben, Anita Witzier en Peter R. de Vries zien we in een heel bijzondere rol waarin we ze nooit eerder zagen. Verder staan prominenten als Eva Jinek en André van Duin ook stil bij kanker, in dit AVROTROS – programma. 

Hardloopevenement

Tijdens de liveshow wordt op het Waagplein het startschot gegeven voor een hardloopevenement waar mensen in actie komen voor een dierbare. Met deze avondrun van 5 en 10 kilometer door Alkmaar zamelen ze geld in voor KWF. Actrice en presentatrice Marlijn Weerdenburg voert de run aan en rent samen met en voor haar vader. Hij kreeg twee jaar geleden kanker en de vooruitzichten zijn nu gelukkig goed. Weerdenburg: “Ik ben al hard aan het trainen voor deze dag, want ik ben eigenlijk geen hardloper. Maar door dit samen met mijn vader te doen, wordt deze run nog specialer. Ik zal er alles aan doen om de finish te bereiken.”

Kankeronderzoek

1 op de 3 mensen in Nederland krijgt in zijn leven de diagnose kanker. Dit zijn meer dan 100.000 mensen per jaar. Alle donateurs en deelnemers van de liveshow halen geld op, zodat kankeronderzoekers nieuwe doorbraken kunnen forceren. Zo komen we steeds dichterbij de dag dat niemand meer hoeft te sterven aan kanker.

Gastheer Alkmaar

Burgemeester Piet Bruinooge van Alkmaar is blij dat de tv-show met de avondrun wederom live vanuit zijn stad wordt uitgezonden. “Alkmaar is voor de tweede keer gastheer voor Nederland staat op tegen kanker. Fijn dat we op deze manier een bijdrage kunnen leveren. Het doel is zo ontzettend belangrijk. 29 mei wordt ongetwijfeld weer een memorabele avond. Ik ben trots op KWF en trots op Alkmaar”, aldus Bruinooge.

29 mei, live op NPO1 Nederland staat op tegen kanker wordt live uitgezonden op dinsdagavond 29 mei om 21:20 bij AVROTROS op NPO 1. Verder lezen of meedoen? Kijk op www.kwf.nl/tegenkanker

​ ​

Select the Component and add.
Close

Nederland staat op tegen kanker 2019

​Ook in 2019 staat heel Nederland op tegen kanker! Op 15 mei tijdens de live tv-show in Den Bosch. En jij kunt er bij zijn! Doe je mee?
Meer over Nederland staat op tegen kanker

Woordvoerder(s)

Terug naar het overzicht