Informatie over betalingen

KWF.nl > Over KWF > Informatie over betalingen

Rekeningnummer van KWF

Het rekeningnummer, de BIC en het Incassant ID van KWF en Pink Ribbon zijn:

  • IBAN: NL23 RABO 0333 7779 99
  • BIC: RABONL2U
  • Incassant ID: NL40ZZZ411971250000

 Voor de KWF Loterij is dat:

  • IBAN: NL41 RABO 0152 2440 18
  • BIC: RABONL2U
  • Incassant ID: NL40ZZZ411971250000

Informatie over doneren en incasso 

Op de volgende manieren kun je geld overmaken:

 

  • Via het donatieformulier.
  • Via Publieksservice zodat wij jou persoonlijk verder kunnen helpen.
  • Maak je donatie zelf over op ons rekeningnummer NL23 RABO 0333 7779 99. Let op: zoals je weet is de privacywet aangescherpt ter bescherming van persoonlijke gegevens. Terecht vinden ook wij. Maar dit houdt in dat de bank geen contactgegevens meer doorstuurt. Vermeld in de omschrijving van de overboeking dus duidelijk zelf jouw contactgegevens, zodat we de gift kunnen bevestigen en je kunnen bedanken voor jouw steun. Stel je een bericht niet op prijs? Dan kun je ook anoniem doneren.
  • Betreft jouw donatie een legaat of erfenis? Neem dan contact op met onze medewerkers via nalaten@kwf.nl.

Anoniem doneren

Anoniem geven is mogelijk wanneer je direct geld overmaakt op onze bankrekening: NL23RABO0333777999. Wij krijgen geen persoonsgegevens van de bank. Dit betekent dat we je geen bevestiging of bedankje kunnen sturen.

Machtigingskenmerk automatische incasso

Jouw automatische incasso heeft een uniek machtigingskenmerk. We vermelden dit kenmerk in de omschrijving van de incasso op je bankafschriften en/of in het bevestigingsbericht. Wanneer je KWF op meerdere manieren steunt, bijvoorbeeld als donateur en als loterijspeler, dan heb je verschillende machtigingskenmerken. 

Vooraankondiging van de incasso

Een prenotificatie is een vooraankondiging van de eerste incasso. Deze ontvang je per e-mail of post. Zo weet je welk bedrag er op welk moment door KWF van je rekening wordt afgeschreven.

Incassodatum

KWF incasseert jouw donatie op de volgende dagen: de inleg van loterijspelers wordt rond de 15e van de maand afgeschreven. De giften van donateurs worden rond de 25ste afgeschreven. Ook donateurs met een periodieke schenking vallen in deze laatste groep. 

Betalen vanuit het buitenland

Voor betalingen binnen Europa kun je gewoon het IBAN-nummer gebruiken. Voor betalingen aan KWF vanuit een niet-Europees land is de BIC nodig. Dat is RABONL2U.

Als afschrijven niet lukt

Als we het afgesproken bedrag niet kunnen incasseren bij je bank, dan proberen we het de 2 eerstvolgende maanden nog een keer. Lukt dit ook niet, dan beëindigen we je donateurschap of loterijdeelname.

Terugbetalingsregeling

Indien noodzakelijk kun je bij KWF tot een periode van 13 maanden een verzoek indienen voor een terugbetaling van je gift.

Select the Component and add.
Close

Vragen?

Heb je een vraag? Wij helpen je graag verder.

KWF Publieksservice
Tel. 0900 - 202 00 41 (€ 0,01/min op ma-vrij van 9.00 tot 18.00 uur)