CBF Keurmerk

KWF.nl > Over KWF > CBF Keurmerk
Logo CBF erkend en KWF Kankerbestrijding

 

​KWF Kankerbestrijding is naast de krab herkenbaar aan de CBF Erkenning.

Bij de video zit geen geluid

Als een van de eerste charitatieve instellingen in Nederland ontving KWF Kankerbestrijding in 1996 het officiële Keurmerk van het Centraal Bureau Fondsenwerving (CBF). Per 1 juli 2016 is het keurmerk omgezet naar een zogenaamde Erkenning Goed Doel. Deze Erkenning is een garantie voor gevers dat men met een betrouwbare organisatie van doen heeft, waaraan men met een gerust hart kan geven.

Om in aanmerking te komen voor de Erkenning moet een organisatie een strenge toetsing door het CBF ondergaan. Belangrijke criteria zijn:

  • een onafhankelijk bestuur zonder belangenverstrengeling
  • niet intimiderende fondsenwerving - fondsenwervende activiteiten moeten gericht zijn op het vrijwillig doen van bijdragen
  • een onkostenpercentage van minder dan 25%
  • een transparante en overzichtelijke verslaggeving naar de regels die andere erkende organisaties ook moet naleven
  • een plan met een duidelijk overzicht van beleid, activiteiten en bestedingen

KWF Kankerbestrijding is zich er zeer van bewust te werken met geld van de Nederlandse bevolking. Om duidelijk te maken wat er met je geld gebeurt, geven we 2 publicaties uit: 

Je kunt deze uitgaven via deze site inzien of bestellen. 

CBF

Het CBF is een onafhankelijke instelling die sinds 1925 toezicht houdt op de inzameling van geld voor goede doelen. Het CBF wil verantwoorde fondsenwerving en -besteding bevorderen door voorlichting en advies te geven aan overheidsinstanties en publiek.

Je kunt bij het CBF terecht met vragen over de CBF Erkenning Goed Doel. ​ 

Select the Component and add.
Close