Fellowships

KWF.nl > Onderzoek > Dit onderzoek maken we mogelijk > Fellowships

​Mijn droom en ambitie is dat de diagnose kanker niet meer gelijk komt te staan aan een doodvonnis.

Dr. Stefan Willems, KWF-fellow

Beloftes van nu, helden van de toekomst

​Een fellowship is een persoonlijke beurs voor jonge, talentvolle artsen en onderzoekers. Hiermee kunnen zij op het hoogste niveau kennis en vaardigheden opdoen in de oncologie. Er zijn fellowships voor fundamenteel kankeronderzoek, klinisch kankeronderzoek, sociaal-oncologisch kankeronderzoek en translationeel-toegepast kankeronderzoek. Het aantal beschikbare plaatsen per fellowship varieert van 1 tot 5 per jaar. De duur is 2 tot 4 jaar, afhankelijk van het type fellowship.

Fellows moeten zelf hun programma samenstellen en minimaal 1 stage volgen aan een (gerenommeerd) buitenlands topinstituut. Het biedt jonge talenten de kans om te excelleren in hun vakgebied, maar ook om de kennis van collega's in Nederland te verrijken. KWF ziet het fellowshipprogramma dan ook als een goede investering in nieuwe generaties topspecialisten. Uit evaluatie blijkt dat fellows een belangrijke rol blijven spelen op het gebied van kankeronderzoek. Zo kunnen zij de uitstekende naam die Nederland op het gebied van kankeronderzoek heeft hooghouden.

Ik houd me al 10 jaar bezig met onderzoek naar borstkanker - altijd met cruciale steun van KWF. Als KWF-fellow kreeg ik een 4-jarige beurs. Daarvan heb ik 2 jaar in Cambridge kunnen studeren en onderzoek kunnen doen bij de beste laboratoria. Met die kennis werk ik nu 2 jaar voor het Nederlands Kanker Instituut.

(Wilbert Zwart, onderzoeker moleculaire pathologie en teamleider bij het Nederlands Kanker Instituut)

Select the Component and add.
Close

Toegekende fellowships

Benieuwd welke talentvolle onderzoekers onlangs een fellowship hebben gekregen?