Onderzoeker van de week Marrit Tuinman

Onderzoeker van de week

KWF zet wekelijks een onderzoeker in de schijnwerper. Wat willen deze wetenschappers bereiken en wat motiveert hen? Prof. Marc Vooijs onderzoekt of cholesterolverlagers in staat zijn om glioblastomen (agressieve hersentumoren) gevoeliger te maken voor bestraling.

Alle onderzoekers van de week staan in het archief.

Dit onderzoek maken we mogelijk

KWF.nl > Onderzoek > Dit onderzoek maken we mogelijk
Select the Component and add.
Close

Al ons onderzoek

KWF Kankerbestrijding financiert honderden onderzoeksprojecten. De projectendatabase is op dit moment offline voor onderhoud, maar keert in 2017 in een nieuw jasje terug!

Samenwerking Pink Ribbon

De stichtingen Pink Ribbon en KWF bundelen vanaf heden de krachten. Het doel is om extra inkomsten te realiseren voor borstkankeronderzoek.
Meer over deze bijzondere samenwerking
Select the Component and add.
Close

Hoe werkt onderzoek?

Het kan jaren duren voor een wetenschappelijk idee in de praktijk terechtkomt. Hoe zit dit proces in elkaar?
Zo werkt onderzoek
Select the Component and add.
Close

Zo besluit KWF welk onderzoek financiering krijgt

Via de giften aan KWF Kankerbestrijding is de Nederlandse bevolking een van de grootste financiers van wetenschappelijk kankeronderzoek in Nederland. Het bestuur van KWF besluit welke onderzoeksprojecten gefinancierd worden. Daar krijgt het hulp bij van deskundige onafhankelijke adviseurs uit binnen- en buitenland.

Samen met (ex-)kankerpatiënten oordelen zij zorgvuldig over het uitgeven van ons geld - úw geld. Alle beoordelaars doen hun werk voor KWF onbetaald.