Workshops & Venture Challenges

Onderzoekers Luyers en Berkelmans

In Nederland worden er verschillende opties aangeboden om kennis en netwerk op te bouwen via interactieve workshops. In onderstaande lijst staan verschillende mogelijkheden. De frequentie waarin deze evenementen plaatsvinden varieert. KWF probeert deze lijst zo up-to-date mogelijk te houden. Heb je een tip voor een workshop of evenement dat ontbreekt op de lijst? Laat het ons weten via onderzoek@kwf.nl 

 • Health Holland - Venture Challenge | Develop your business case
  In dit programma, dat 10 weken duurt, leer je meer over het doorontwikkelen van een idee of onderzoeksresultaat naar een business case. Aan bod komen topics als customer value proposition, risico's (en hoe deze te verkleinen), het maken en pitchen van een Venture Plan en het bouwen van een netwerk met Life Sciences experts, investeerders en ondernemers. 
  Zie ook: https://www.lifesciencesatwork.nl/legacy/ 
 • NWO & Health Holland - Venture Challenge
  Startende ondernemers in de life sciences & health kunnen zich vanaf deze week weer aanmelden voor een nieuwe ronde van de Venture Challenge. Teams die door de selectieronde heen komen, krijgen professionele begeleiding bij het ontwikkelen van hun businesscase. Let op: aanmelden voor de challenge 2021 kan tot 12 januari 2021!
  Zie ook: https://www.nwo.nl/nieuws/inschrijving-open-voor-nieuwe-ronde-venture-c… 
 • LS@W Expert Classes
  Samen met experts uit het bedrijfsleven organiseert Life Sciences at Work elk jaar workshops die relevant zijn voor startups. 
  Zie ook: https://www.lifesciencesatwork.nl/lsw-expert-classes/  
 • Innovation for Health 
  15 & 16 april 2021: Conferentie over 'moonshots' in de gezondheidszorg. 
  NLC: the European Health Tech Venture Builder
 • Het combineren van onderzoeksactiviteiten met ondernemerschap is vaak lastig. NLC kan helpen om onderzoeksresultaten bij de patiënt te brengen. NLC heeft ervaring in het overwinnen van hindernissen, zoals het aanvragen van patenten, het veiligstellen van startkapitaal en het op de markt brengen van een toepassing. 
  Algemene website: https://nlc.health/ 
  Contact opnemen voor onderzoekers: https://nlc.health/submit-invention/ 
 • Mikrocentrum
  Op de website van het Mikrocentrum staat een interessante verzameling cursussen binnen de medische technologie, op het gebied CE- en ISO-certificering van medical devices. Een aantal van deze cursussen worden alleen bedrijfs intern gegeven, maar er is ook een aanbod in cursussen die openbaar zijn. 
  Zie ook: https://mikrocentrum.nl/nl/technology-for-health/ 
 • Daarnaast reikt het Mikrocentrum High Tech Platform elk jaar de Inspiratie & Innovatie Award uit aan de meest inspirerende innovatie.
  Zie ook: https://connect.mikrocentrum.nl/acton/media/37641/nominatie-inspiratie-…  
 • Paul Janssen Futurelab Leiden
  Biomedisch onderzoekers kunnen bij deze partij terecht voor een brede range opleidingen, variërend van intellectual property tot wet- en regelgeving. 
  Zie ook:  https://www.pauljanssenfuturelab.eu/our-courses/ 
 • UtrechtInc
  Werkt samen met startups om marktpositie te verkrijgen en te versterken.
  Zie ook: https://utrechtinc.nl/  
 • Holland Startup
  Biedt jonge ondernemers een stapsgewijs programma om te helpen met ondernemen.
  Zie ook: https://hollandstartup.com/bedrijf-starten/  
 • IXA-valorisatie workshops 
  Voor onderzoekers verbonden aan het AmsterdamUMC organiseert IXA (Innovation Exchange Amsterdam) in het voorjaar van 2021 drie online workshops over valorisatie:
  Introductie in valorisatie (4 maart)
  Geef je valorisatie een boost (25 maart)
  Hoe je idee te financieren (8 april)